Uluslararası Projeye Dicle'den Akademik Destek - Son Dakika
Eğitim

Uluslararası Projeye Dicle'den Akademik Destek

Uluslararası Projeye Dicle\'den Akademik Destek

Diyarbakır'da Uçarlı Gençlik Derneği tarafından yürütülen 'ECO CAMPAIGN - BE THE CHANGE PROJECT' projesi kapsamında panel düzenlendi.

16.06.2015 19:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uçarlı Gençlik Derneği tarafından yürütülen 'ECO CAMPAIGN - BE THE CHANGE PROJECT' projesi kapsamında düzenlenen panele Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mikdat Şimşek, Çevre Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürü Prof. Dr. Kemal Güven, Fen Fakültesi Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Necmettin Pirincioğlu ve Hastaneleri Çevre Yönetim Birimi Sorumlusu Dr. Serdar Karataş ve 10 ülkeden yaklaşık 20 kişi dinleyici katıldı.

Panelde konuşan Doç. Dr. Mikdat Şimşek, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin organik meyveciliği hakkında bilgi vererek çevreye olan katkılarını dile getirip, üretilen organik meyvelerin, insanoğlunun zihinsel ve fiziksel gelişimine olumlu etki yaptığından dolayı, bu alanda yetiştiriciliğin yaygınlaştırılması gerektiğini ifade etti.

Prof. Dr. Kemal Güven ise atık ve kirlilik konularına değinerek, çevre kirliliğini azaltmak için çalışmaların hızlandırılması gerektiğini dile getirdi. Prof. Dr. Necmettin Pirincioğlu, Diyarbakır tarihinde çevre bilinci konusuna değinirken, Dr. Serdar Karataş da Diyarbakır ilinin çevre sorunları ve çözüm önerileri konusunda genel bilgiler verdi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Eğitim Uluslararası Projeye Dicle'den Akademik Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement