Uluslararası Robot Yarışması - Son Dakika
Güncel

Uluslararası Robot Yarışması

Milli Eğitim Bakanlığı, Çanakkale Savaşlarının 100'üncü yıl dönümü anma etkinlikleri kapsamında, "AHİCAN Barış İçin Nöbette" sloganıyla Uluslararası Robot Yarışması düzenleyecek.

10.04.2015 15:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milli Eğitim Bakanlığı, Çanakkale Savaşlarının 100'üncü yıl dönümü anma etkinlikleri kapsamında, "AHİCAN Barış İçin Nöbette" sloganıyla Uluslararası Robot Yarışması düzenleyecek.

Milli Eğitim Bakanlığının yazılı açıklamasında, Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından 2007 yılından bu yana düzenlenen Uluslararası Robot Yarışması'nın 9'uncusunun 13-15 Mayıs 2015 tarihlerinde Çanakkale'de gerçekleştirileceği belirtildi.

Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Eğitim Enstitüsü ve TÜBİTAK ortaklığında düzenlenecek yarışmanın temasının "Çanakkale Zaferinin 100. Yılı", sloganının ise "AHİCAN Barış İçin Nöbette" olacağı ifade edilen açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

"Lise ve üniversite öğrencilerinin katılımıyla iki parkurda yapılacak yarışmanın birinci parkurunda kablolu ya da kablosuz robotlar yarışarak 'kara savaşları', ikinci parkurda ise kendi kendine hareket kabiliyeti olan robotlar yarışarak 'deniz harekatı' temsil edilecek.

Yarışma ile mesleki ve teknik eğitimin niteliğinin artırılması, orta ve yükseköğretim seviyesindeki mesleki ve teknik eğitim öğrencilerinin bilgi ve becerilerini kullanan, girişimci, rekabet edebilme bilincine sahip bireyler olarak yetiştirilmesi hedefleniyor."

Yarışmanın, bilgi ve deneyim paylaşımına imkan verirken toplumda mesleki ve teknik eğitim konusunda farkındalık oluşturulması, endüstriyel otomasyon teknolojileri alanında ve robot teknolojileri konusunda çalışmaların tanıtımının yapılması ve sergilenmesini sağlayacağı kaydedilen açıklamada, her yarışmacıya katılım belgesi, her bir kategoride dereceye girenlere başarı belgesi, her kategori için Jüri Özel Ödülü, temalı ve serbest kategorilerde ise "En İyi Tasarım Ödülü" verileceği ifade edildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Uluslararası Robot Yarışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement