"Uluslararası Sarıkamış Kupası" - Son Dakika
Spor

"Uluslararası Sarıkamış Kupası"

Türkiye Kayak Federasyonu tarafından Erzurum'da düzenlenen "Uluslararası Sarıkamış Kupası" başladı.

19.12.2013 14:19  Güncelleme: 17:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Palandöken Dağı'nda düzenlenen, 10 ülkeden 63 sporcunun katıldığı ve 2 gün boyunca devam edecek turnuvanın ilk gününde büyükler slalom kategorisinde yarışlar yapıldı.

Türkiye Kayak Federasyonu Genel Koordinatörü Ömer Analı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ülkede düzenlenen uluslararası yarışların Türkiye'ye önemli bir prestij kazandırdığını, kayak merkezlerinin tanıtım için önemli olduğunu söyledi.

Uluslararası Sarıkamış Kupası yarışlarının iki gün süreceğini belirten Analı, şöyle konuştu:

"Bugün büyük slalom yarışları yapıldı ve yarın slalom yarışlarının ardından Sarıkamış Kupasını tamamlamış olacağız. Yarın düzenlenecek son yarışların ardından ödül töreni düzenlenecek. Bu tür uluslararası organizasyonlar ülkemiz için büyük önem taşıyor. Özellikle yurt dışından gelen yakın veya uzak ülkeler için bu turnuvalar iyi bir tanıtım aracı. Buraya ilk kez gelip görenler sonraki zamanlarda turist olarak da geliyor. Sarıkamış olsun Erzurum olsun Erciyes olsun hepsi bu tür organizasyonlar sayesinde ön plana çıkıyor. Bilindiği üzere mart ayında önemli organizasyonlara ev sahipliği yapacağız ve özellikle Balkan Şampiyonası'na 20'nin üzerinde ülke bekliyoruz. Uludağ'da düzenlenecek Çocuk Kupası yarışlarına ise en az 10 ülke katılacak."

Yarışların ilk gününde bayanlarda Tuğba Daşdemir birinci, İrem Önder ikinci ve Yasemin Benker ise üçüncülüğü elde etti.

Erkeklerde ise Mohammad Kıya Darbandsarı birinci, Ersin Beydüz ikinci ve Hossein Saveh Shemshaki üçüncü oldu. - Erzurum

Kaynak: AA

Son Dakika Spor 'Uluslararası Sarıkamış Kupası' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement