'Uluslararası Serahsi Sempozyumu' - Son Dakika
Yerel

'Uluslararası Serahsi Sempozyumu'

Ünlü İslam Hukukçusu Ebu Bekr Muhammed B

12.10.2010 15:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ünlü İslam Hukukçusu Ebu Bekr Muhammed B. Ebu Sehl Es-Serahsi, Sakarya Üniversitesinde (SAÜ) düzenlenecek sempozyumda çeşitli yönleriyle ele alınacak. Sakarya Üniversitesinden yapılan yazılı açıklamada, 'Uluslararası Serahsi Sempozyumu'nun 15-17 Ekimde İlahiyat Fakültesi tarafından düzenleneceği ve fakültenin konferans salonunda gerçekleştirileceği belirtildi.

Sempozyumda, Serahsi'nin biyografisi, ilmi kişiliği, din-siyaset ilişkisi ve Serahsi'nin konumu, hukuk doktrini, hukuk teorisi, uluslararası hukuka katkıları gibi konulara yer verilecek.

Yabancı akademisyenlerin de aralarında bulunduğu 50 bilim adamının katılacağı sempozyuma, Mısır Müftüsü Prof. Dr. Ali Cuma ve Suriyeli bilim adamı Prof. Dr. Vehbe Zuhayli de katılacak.

- İSLAM HUKUKÇUSU SERAHSİ-

Bugünkü Türkmenistan- İran sınırında yer alan Serahs şehrinde dünyaya gelen Serahsi (1090) İslam dünyasının yetiştirdiği önde gelen alim ve hukukçulardan biri olarak kabul ediliyor. Hanefi fıkıh-hukuk ekolü içinde hem hukuk düşüncesi hem de hukuk doktrini açısından son derece önemli bir yer edinmiş olan Serahsi başta en büyük eseri El-Mebsut olmak üzere verdiği eserlerle çağlar boyunca devam eden bir etki ve üne sahip oldu. Serhsi, dünya çapında çok sayıda akademik çalışmalara da konu oldu. Serahsi'nin uluslararası hukuk alanındaki şerh çalışması Unesco'nun tavsiyesiyle Muhammed Hamidullah tarafından Fransızcaya çevrildi.

(TAY-NC-YHO) - SAKARYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 'Uluslararası Serahsi Sempozyumu' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement