"Güneydoğu Anadolu, Kültür Turizmi Bakımından Yükselen Bir Değer" - Son Dakika
Güncel

"Güneydoğu Anadolu, Kültür Turizmi Bakımından Yükselen Bir Değer"

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Şahin, "Güneydoğu Anadolu Bölgesi, kültür turizmi bakımından yükselen bir değer." dedi.

13.01.2015 20:59  Güncelleme: 21:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin kültür turizmi bakımından yükselen bir değer olduğunu söyledi.

Şahin, İpekyolu Kalkınma Ajansı temasları çerçevesinde geldiği Hollanda'da, Türkiye'nin de katılımcıları arasında bulunduğu Uluslararası Utrecht Turizm Fuarı'nı ziyaret etti.

Burada konuşan Şahin, son yıllarda ekonomisi, sanayisi ve ticaretiyle büyüyen Türkiye'nin, turizm alanında da güçlendiğini vurguladı. Aynı şekilde Gaziantep'in de güçlü bir turizm şehri olmaya başladığını anlatan Şahin, deniz, kum ve güneş konseptinden çıkarak, tarihi ve kültürel turizm altyapısını daha güçlü şekilde hayata geçirmek istediklerine kaydetti. Şahin, Mezopotamya ve Anadolu'da bu çerçevede çok bereketli ve güçlü bir altyapı bulunduğunu dile getirdi.

Utrecht Turizm Fuarı'na girildiğinde her tarafın adeta Türkiye koktuğuna dikkati çeken Şahin, "Müziğiyle görüntüsüyle 'Home of baklava', 'Home of Turkey', 'Home of Kuşadası', 'Home of İshak Paşa' , 'Home of Zeugma'… Bunların hepsi Türkiye'nin ne kadar yüksek bir potansiyeli ve bu potansiyeli daha yüksek bir şekilde değerlendirme ihtiyacı olduğunu gösteriyor. Güneydoğu Anadolu Bölgesi, kültür turizmi bakımından yükselen bir değer. Bugün bu gördüğünüz güzellikler de buna ev sahipliği yapıyor. Bu bakımdan 2015'in aslında çok bereketli bir şekilde geçeceğinin de en büyük işareti bu" diye konuştu.

İpekyolu Kalkınma Ajansı'nı temsilen Hollanda'da üç gündür çok yoğun temaslarda bulunduklarını hatırlatan Şahin, ekonomik olarak gelinen noktayı daha yukarı taşımayı, kültürel doku ve kardeşliği güçlendirecek projelere ilişkin çalışmalar yapmayı amaçladıklarını söyledi.

Türkiye'de kalkınma ajanslarının son yıllarda güçlü şekilde çalışmaya başladığına işaret eden Şahin, şu bilgileri verdi:

"Özellikle bölgesel kalkınmada Fırat ve havzasına baktığımız zaman yaklaşık 8 şehri ilgilendiren bir kalkınma projesi var. Ekonomik, sosyal, kültürel, siyasi alanda çok güçlü çalışmalar yapmak gerekiyor. Her geçen gün bu bölgeye olan ilgi artıyor. Tarımda, hayvancılıkta, sanayide, özellikle kültürel alanda çok güçlü işbirlikleri yapmak gerekiyor. Bu bakımdan heyet olarak hem bu şehrin temsilcileri hem yerel yöneticileri hem oda başkanları hep birlikte güçlü bir heyetle buradayız."

Fuarı Adıyaman Belediye Başkanı Fehmi Hüsrev Kutlu, Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun ve İpekyolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Bülent Özkan da gezdi. - Utrecht

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 'Güneydoğu Anadolu, Kültür Turizmi Bakımından Yükselen Bir Değer' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement