Uluslararası Yatırım Zirvesi - Son Dakika
Ekonomi

Uluslararası Yatırım Zirvesi

Uluslararası Yatırım Zirvesi'nde Türkiye'deki mega projeler ve yatırım fırsatları konuşuldu.

29.04.2015 18:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uluslararası Yatırım Zirvesi'nde Türkiye'deki mega projeler ve yatırım fırsatları konuşuldu.

Ortadoğu Ekonomi Platformu ile İstanbul Yatırım Derneği iş birliğiyle düzenlenen "Uluslararası Yatırım Zirvesi" kapsamında "Mega Projeler ve Yatırım Fırsatları" oturumu gerçekleştirildi.

Üçüncü Boğaz Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu Projesi Genel Müdürü Mustafa Cılız, katılımcılara proje detaylarına ilişkin bilgi verdi.

İstanbul'da şu an yaklaşık 4,1 milyon özel araç bulunduğu ve Cumhuriyet'in 100. yılı 2023 yılında bu sayının 4,3 milyona ulaşmasının beklendiğini belirten Cılız, Kuzey Marmara Otoyolu Projesi'nin İstanbul ve çevresindeki 3 büyük kenti birbirine bağlayan bir proje olacağını anlattı.

Projenin İstanbul trafiğini rahatlatacağını dile getiren Cılız, Kuzey Marmara Otoyolu Projesi'nin 3. Köprü dahil, 3. Havaalanı ve İzmit Körfez Geçiş Köprüsü ile entegre çalışacağını, projenin Avrupa ve Asya Kıtalarındaki iki ayrı kesiminin ihalelerinin gelecek günlerde gerçekleştirileceğini, yaklaşık yatırım tutarının 3 milyar doları bulduğunu aktardı.

Otoyol AŞ Genel Müdürü Hikmet Tuğlu da İzmit Körfez Köprüsü ile ilgili bilgi verdi. Projenin teknik detaylarını anlatan Tuğlu, proje kapsamında yer alan Asma Köprü'nün müteahhit bitiş tarihinin 2 Şubat 2016 olduğunu, kendilerinin bu yıl sonunda otoyolu tamamlayacağını söyledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Uluslararası Yatırım Zirvesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement