Uluslararası Yed'i Velayet 7 Vilayet Kısa Film Festivali - Son Dakika
Kültür Sanat

Uluslararası Yed'i Velayet 7 Vilayet Kısa Film Festivali

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Film çekimlerinden detaylar Yapımcı Sürmeli'nin konuşması Oyunculardan Şen'in konuşması Oyunculardan Salman'ın konuşması Uluslararası Yed'i Velayet 7 Vilayet Kısa Film Festivali Festival kapsamında yapılan çekimler, Bursa'da sürüyor Yapımcı Sürmeli: "Festivalin en büyük özelliği, amatör senaryoları alıp profesyonel bir ekiple film haline getiriyoruz.

19.06.2016 19:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Film çekimlerinden detaylar

Yapımcı Sürmeli'nin konuşması

Oyunculardan Şen'in konuşması

Oyunculardan Salman'ın konuşması Uluslararası Yed'i Velayet 7 Vilayet Kısa Film Festivali

Festival kapsamında yapılan çekimler, Bursa'da sürüyor

Yapımcı Sürmeli:

"Festivalin en büyük özelliği, amatör senaryoları alıp profesyonel bir ekiple film haline getiriyoruz. Bu sadece Türkiye'de değil Dünya'da bir ilk. Biz bunu sosyal sorumluluk haline getirdik"

Uluslararası Yed'i Velayet 7 Vilayet Kısa Film Festivali'nin çekimleri, Bursa'nın tarihi mekanlarında devam ediyor.

Kültür ve Türizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürülüğü ve Bursa Ticaret ve Sanayi Odasının (BTSO) destekleriyle bu yıl üçüncüsü düzenlenen festivalin çekimleri, Muradiye Külliyesi'nde sürüyor.

Senaryo ve kısa film olarak iki aşamadan oluşan festivalde, yurt içi 60, yurt dışından 25 üniversite ile uluslararası platformda katılımcılar bulunuyor. Festival konusu, içeriği ve 7 şehrin 7 velisi temasıyla dünyanın ilk tasavvuf filmleri festivali olma özelliğini taşıyor.

İstanbul ve Bursa'da çekimleri yapılan senaryoların, 1-6 Eylül tarihlerinde söz konusu illerde halka açık ücretsiz gösterimleri gerçekleşecek. Festivalin finali ise 11 Eylül'de BTSO tarafından yapılacak.

Geçen yılki etkinliklerde, "Yahya Şirvani" teması ile Gabra isimli kısa film, "Cannes Film Festivali"nde Türkiye'yi temsil etmişti.

Yapımcı Eda Sürmeli, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yıl üçüncüsü düzenlenen festivalde, uluslararası boyutta ses getirecek projeler elde etmeye çalıştıklarını söyledi.

Çekimlerin hızla devam ettiğini belirten Sürmeli, "Amacımız, dünyaya mal olmuş yedi Allah dostunun hikayelerini, uluslararası platformda kısa filmlerle yarıştırmak ve onları tanıtmak." dedi.

Sürmeli, geçen yıl "Cannas Film Festivali"nde, Türkiye'yi temsil ettiklerini hatırlatarak, şöyle konuştu:

"Bugün setimizde Şems-i Tebrizi hazretlerinin hayatını çekiyoruz. Bu senaryo İstanbul'dan katılan bir arkadaşımızın. Biz şu anda bu senaryoyu film haline getiriyoruz. Yedi tane genç yürekli arkadaşımızın yazdığı filmlerle, inşallah bu yıl da ses getirecek işler yapmaya çalışacağız. Festivalin en büyük özelliği, amatör senaryoları alıp profesyonel bir ekiple film haline getiriyoruz. Bu sadece Türkiye'de değil dünyada bir ilk. Biz bunu sosyal sorumluluk haline getirdik."

"Burada olduğumuz için çok şanslıyız"

Oyunculardan Zeki Şen, Bursa'nın tarihi mekanlarındaki çekimlerde, bulundukları konumun "büyüsünden" dolayı rollerde zorluk yaşamadıklarını dile getirdi.

Çalışmalarına gerek kalmadan senaryo gereği yapmaları gerekenleri rahatça yaptıklarını dile getiren Şen, "Burada olduğumuz için çok şanslıyız. Burayı turist olarak ziyaret edebilirsiniz ama oyuncu olarak bu anı yaşamak ve bu kadar değerli insanları canlandırmak gerçekten çok güzel bir duygu." ifadesini kullandı.

Kerem Mert Salman da şartlara rağmen keyifli bir çalışmaya imza attıklarını anlattı.

Uluslararası Yed\'i Velayet 7 Vilayet Kısa Film Festivali
Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Uluslararası Yed'i Velayet 7 Vilayet Kısa Film Festivali - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement