Uluslararası Yeniköy Yaz Dil Kampı - Son Dakika
Güncel

Uluslararası Yeniköy Yaz Dil Kampı

Uluslararası Yeniköy Yaz Dil Kampı

Karacabey Belediyesi ve Bursa Gençlik Akademisi işbirliği ile gerçekleştirilen Uluslararası Yaz Dil Kampı ilçenin yazlık tatil bölgesi Yeniköy'de tüm hızıyla sürüyor.

03.08.2015 15:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Önceki gün Başkan Ali Özkan'da gençlerle bir araya gelerek kampı ziyaret etti.

22 farklı ülkeden 40 yabancı öğrencinin katılım sağladığı kampa Türkiye'nin çeşitli il ve ilçelerinden 60 Türk öğrenci de yer aldı. Yeniköy sahilinde gerçekleştirilen kampta gençler 5 gün boyunca bu alanda çadırda konaklayarak çeşitli aktivitelerle günlerini geçiriyorlar. Bu aktiviteler içerisinde survior oyunlarından, sportif faaliyetlere, eğitici-öğretici oyunlardan, kültürel gösteriler yer alıyor.

Kampta öğrencilerle bir araya gelerek kendilerine hoş geldiniz diyen Başkan Ali Özkan, öğrencilerin geldikleri ülkeler hakkında bilgiler alırken Yeniköy hakkında edindikleri izlenimleri onlardan dinledi. Kampın ilk yıl yerli ve yabancı toplam 35 öğrenciden oluştuğunu dile getiren Özkan bu yıl ise sadece yabancı öğrenci sayısının 40 olduğunu ve toplam 100 öğrencinin Yeniköy'e gelerek bu kampa katıldığını ifade etti. Her yıl daha kapsamlı bir hal alan etkinliklerin Karacabey'i hem ulusal hem de uluslararası platformda yer almasını sağladığının altını çizerek "Hem eğitim hem turizm anlamında ciddi bir etkinlik. Eğitici yanı olduğu kadar, turizm ayağını da kapsıyor. Ayrıca kültürel etkinlikler ile uluslararası kültürel diyaloglar sağlanıyor" dedi.

Bu yıl kampta Tunus, Romanya, İtalya, Filipinler, Belarus, Irak, Fas, Endonezya, Gana, Pakistan, Mısır, Gürcistan, Kosova, Arnavutluk, Bolivya ve Cezayir gibi farklı ülkelerden toplam 40 yabancı öğrenci katılım sağladı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Uluslararası Yeniköy Yaz Dil Kampı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement