Uluslararası Zeugma Film Festivali" - Son Dakika
Kültür Sanat

Uluslararası Zeugma Film Festivali"

Uluslararası Zeugma Film Festivali"

Sinema sanatçısı İnanır: "Bir ülkeyi kültür ve sanat toplumu haline getirirseniz, orada müthiş mutluluk olur"

03.11.2014 15:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sinema sanatçısı Kadir İnanır, "Bir ülkeyi kültür ve sanat toplumu haline getirirseniz, orada müthiş mutluluk olur" dedi.

İnanır, "Uluslararası Zeugma Film Festivali"nin bir otelde düzenlenen tanıtım toplantısında, Gaziantep'in Türk ekonomisinin bel kemiğini oluşturan yıldız şehirlerden birisi olduğunu söyledi.

Türk sinemasına en fazla hizmet eden şehirlerden Gaziantep'te bir film festivali dahi düzenlenmediğini ifade eden İnanır, şöyle devam etti:

"Bugün Türkiye'de yapılan festivallerin birinci sırasına yerleşmek için 4 milyon lira para gerekiyor. Bu medya gücüyle bu parayı alamıyorsanız, yemin ediyorum gelip elimde makbuzla bu parayı toplayacağım. Yeter ki amacınız olsun. Olsun ki Türkiye'deki sanatçılar Gaziantep'e koşa koşa gelsin. Gelsinler ki sizde mutlu yaşayın."

İnanır, kültür ve sanatla ilgili etkinliklere her zaman destek vermeye hazır olduğunu vurguladı.

Sanatla ilgilenilen bir evde kavga yaşanmayacağını savunan İnanır, "Bir ülkeyi kültür ve sanat toplumu haline getirirseniz, orada müthiş mutluluk olur. Asla kavga çıkmaz. Kavgaya ayıracak zamanları olmaz" diye konuştu.

"Sanat ve kültürün olmadığı bir kent, 'marka şehir' olamaz"

Yazar Ahmet Ümit de sanayi kenti olan Gaziantep'te festivaller düzenleyerek, sanatı ve kültürü etkin kılmayı amaçladıklarını söyledi.

Sanat ve kültürün olmadığı bir kentin "marka şehir" olamayacağını vurgulayan Ümit, Gaziantep'teki potansiyeli festivallerle harekete geçirmeye çalıştıklarını kaydetti.

Gaziantep Kültür ve Turizm Müdürü Ergun Özuslu ise film festivallerinin kültür sanat alanında büyük önem arz ettiğini belirtti.

İstanbul Gaziantepliler Derneği Başkanı Tahir Tekin Öztan ise kentin ve ülkenin tanıtımına katkı sağlayan bu tür festivallerin çeşitlendirilmesi gerektiğini ifade etti.

Festival Komitesi Başkanı Mehmet Nuri Güntekin de 9 Kasım'a kadar sürecek festival kapsamında 60'ı aşkın uzun ve kısa metrajlı film ile 19 belgesel gösterimi ve söyleşiler gerçekleştirileceğini aktardı.

Festivalin konukları arasında Kadir İnanır ve Ahmet Ümit'in yanı sıra Ersan Arsever, Erol Mintaş, Feyyaz Duman, Aziz Çapkurt, Hüseyin Karabey, Murat Düzgünoğlu, Emel Çelebi, Güliz Sağlam, Aybel Altunç ve Bingöl Elmas gibi oyuncu, yönetmen ve sanatçılar bulunuyor. - Gaziantep

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Uluslararası Zeugma Film Festivali' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement