Uluslarası Resim Çalıştayı Beylikdüzü'nde - Son Dakika
Güncel

Uluslarası Resim Çalıştayı Beylikdüzü'nde

Geçen yıl ulusal bazda ilki gerçekleştirilen Resim Çalıştayı, Beylikdüzü Belediyesi'nin girişimleriyle bu yıl uluslararası boyutta yapılıyor.

02.02.2016 08:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1-9 Şubat tarihleri arasında Beylikdüzü Kültür Merkezi'nde gerçekleşecek olan çalıştayda Türkiye haricinde 5 farklı ülkeden toplamda 19 ressam, eserlerini Beylikdüzü'nde yapacak.

Sanatın en çok hissedildiği ilçelerden biri olan Beylikdüzü, geçen yıl ulusal bazda gerçekleşen Resim Çalıştayı'nın ardından bu yıl "1. Uluslararası Resim Çalıştayı" na ev sahipliği yapıyor. Küratör Ressam Hülya Sezgin'in ve Beylikdüzü Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'nün koordinatörlüğünde 5 farklı ülkeden ve Türkiye'den toplam 19 sanatçının katılacağı çalıştay, 1-9 Şubat tarihleri arasında gerçekleşecek, ressamlar eserlerini Beylikdüzü için yapacak. Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, geçen yıl ilk çalıştay zamanında etkinliğin gelenekselleşerek devam edeceğini belirtmiş ve ilçenin yurtiçi ile yurtdışında sanatla anılmasını istediğini dile getirmişti. İmamoğlu, ulusal şekilde start vermiş oldukları çalıştayın bu yıl uluslararası alanda gerçekleşmesinden de gurur duyduğunu belirtti.

Onlarca Ressam Sanatını Konuşturacak

İki gün İstanbul'da kültür turu yapacak olan ressamlar için 8 Şubat tarihinde Plaket Töreni düzenlenecek. Kosova'dan Ethem Baymak, Gürcistan'dan LelaGeleisvili, Levan Slagedza, Nahçıvan'dan Habib Allahverdiyev, Murat Nurlu(Babayev), Rusya-Ural'dan SvetlanaParisheva, Kazakistan'dan Olga Eren, Türkiye'den ise Asiye Aytan, Nevin Aytekin; Bahar SoğukkuyuDinçakman, Hülya Sezgin, Mustafa Ali Kasap, Mine Şarmış Çaylı, Yurdagül Işıl, Adnan Turan, Zehra Sengir, Sena Sengir, Fatih Başbuğ ve Zuhal Başbuğ ilçede sanatlarını icra edecek.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Uluslarası Resim Çalıştayı Beylikdüzü'nde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement