Ulusoy, Barış Sürecine Sahiplenme Çağrısı Yaptı - Son Dakika
Güncel

Ulusoy, Barış Sürecine Sahiplenme Çağrısı Yaptı

Ulusoy, Barış Sürecine Sahiplenme Çağrısı Yaptı

TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, ülkenin birliğe beraberliğe ihtiyacı olduğunu belirterek, barışa katkı için TURSAB'ın 2015'te yapacağı tüm toplantıları Diyarbakır'da yapacaklarını söyledi.

21.11.2014 17:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır Tanıtım Günleri kapsamında Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre Merkezi'nde Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy ve Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy'un öncülüğünde "Turizm Yatırım Zirvesi" yapıldı.

Toplantıda ilk olarak Diyarbakır Vali Yardımcısı Ahmet Dalkıran, Diyarbakır'ın İslamiyet başta olmak üzere Musevilik ve Hristiyanlık için önemli yere sahip eserleri ve manevi değerlerinin de yer aldığı inanç ve kültür turizmini, yapılan ve yapılmakta olan turizm yatırımlarını slayt gösteri eşliğinde tanıttı.

Vali Yardımcısı Dalkıran'ın sunumu katılımcılar tarafından ayakta alkışlandı. Dalkran'ın ardından konuşan Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Başkanı Başaran Ulusoy, sunumu dikkatle takip ettiğini, bildiğini sandığı Diyarbakır'ın bir çok özelliğini yeni yeni öğrendiğini, bu edenle seyahat acentaları birlik başkanı olması nedeniyle utanç duyduğunu söyledi.

Diyarbakır'a seyahat acentaları olarak gitmeleri gerektiğini ifade eden, Ulusoy, Özelikle barış ve kardeşlik sürecine destek vermelerinin hayatı önem taşıdığını belirterek, "Barış ve Kardeşlik ve hoşgörüyü, barış köprüsünü kurmaya bütün acentalarımızı davet ediyorum. Çözüm süreci aslında beraber yaşama sürecidir. Avrupa'daki AB projesi de bir çözüm projesidir. Çünkü bunlar elli yıl önce bir birilerini yiyiyorlardı. AB projesiyle kavgadan vaz geçtiler bizimde burada yapmaya çalıştığımız bin yıldır birlikte yaşıyoruz ve binlerce yıl daha birlikte yaşayacağız. Çatışmayı değil, uzlaşmayı benimsememiz lazım" dedi.

Seyahat acentalarına hitaben, Barış ve Kardeşlik sürecinde kendilerinin de katkılarının olmasının gerektiği öz eleştirisinde bulunarak, "En büyük katkıyı bizim vermemiz gerekiyordu. Buradan ilan ediyorum. 2015'teki tüm toplantılarımızı tüm kadromuzla Diyarbakır'da yapacağız. Bu ülkenin geleceğine bizlerde ışık tutacağız. Çanakkale'de yüzyıllar hesap sorduğu gibi Diyarbakır'da da yüzyıllar hesap soruyor. Bu ülkenin birliğe beraberliğe ihtiyacı var. Vali bey, eşi ile gelmiş bize verdiği mesaj 'Ben eşimle geldim, Sizde eşinizi alın gelin' demektir. Diyarbakır'dan kız alıyoruz, Akraba oluyoruz ve Diyarbakır'a gitmiyoruz ne kadar ayıp bir şey benim dedem Diyarbakır'da askerlik yaptı. Bende 1970 senesinde Ergani'de Müteahhitlik yaptım. Medeniyetin oradan yayıldığını çok iyi biliyorum. Batıda İstanbul'da satılan hediyelik eşyaların oradan çıktığını biliyorum" dedi.

Toplantıya katılan turizm acenteleri temsilcilerini adeta haşlayan TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, " Almanya'ya, İngiltere'ye Fransa'ya Turist götürüyorsunuz kendi memleketimiz olan Diyarbakır'a turist götürmenizi istiyorum. Bu hepimizin Diyarbakır'a karşı olan borcumuzdur. Diyarbakır'daki turistik yatak sayısı son derece iyi durumdadır. Bu potansiyelin değerlendirilmesi gerekiyor. Herkese düşen sorumluluklar vardır. Diyarbakır'ın kısa süre önce yaşadığı ve maalesef iyi bir imaj olmasına sebep veren kötü olaylardan gerekli dersi çıkartılmalıdır. Doğru projelerle Diyarbakır'ı hakettiği yere taşımamız gerekiyor. Bu sorumluluk öncelikle Diyarbakır halkının, sonra bizim sonrada bütün Türkiye'nin sorumluluğudur" şeklinde konuştu.

Daha sonra söz alan Vali Hüseyin Aksoy ise; "Ülkenin gelişmesi ve kalkınması adına Turizm sektöründe yapılan yatırımlar ve gelişmeler büyük önem taşıyor. Özellikle turizm sektörünün, Dünya barışına sağladığı katkı, insanların birbirlerini daha iyi anlayabilmeleri ve kültürel anlamdaki paylaşımlara da fırsat veren yönünü de çok iyi bilen bir kişi olarak Diyarbakır'ın gerek kalkınması, gerekse huzur ve barışına sağlayacağı katkı yönüyle de Diyarbakır'da turizmi daha iyi bir noktaya taşıma ihtiyacımız olduğunu ifade etmek istiyorum. Sektör içerisinde yer alan Türkiye'nin ve Dünyanın çeşitli yerlerine turlar düzenleyen siz değerli seyahat acentelerinin Diyarbakır'ı da gündemlerine almaları, var olanların da kapasitelerini biraz daha genişletmeleri bizim beklentimiz. Diyarbakır bölgenin önemli bir merkezi ve bu merkezden çevre illeri de kapsayacak şekilde yeni turizm restorasyonları geliştirmek mümkündür. Uluslararası standartlarda havaalanı çalışmalarımız devam ediyor. Terminal binamızın hemen hemen kaba inşaatı tamamlanmak üzere. Zannediyorum ki önümüzdeki yaz ortalarına doğru havaalanımız da tamamlanmış olacak. Bölgenin en büyük, en modern havaalanlarından birine sahip olmuş olacağız. Buda bölgemizde turizmin altyapısının oluşmasında önemli bir yatırımdır. Ayrıca bölgenin gelişmesi ve kalkınmasında da önemli bir katkı sağlayacaktır. Yeni otel yatırımları devam ediyor, mevcutların da iyileştirilmesi ve standartlarının yükseltilmesi anlamında çalışmalar var. Bölgenin tarihiyle, kültürüyle ve önemli değerleriyle sizlerin yapacağı tanıtım çalışmalarıyla daha iyi bir noktaya geleceğine inancımız tam" dedi.

Çözüm sürecine değinen Vali Aksoy; "Özellikle Türkiye'de son zamanlarda gündeme gelen ve çözüm süreci olarak adlandırılan çalışmaların bölgenin huzur ve güven ortamına kavuşmasına önemli bir katkı sunduğunu ifade etmek istiyorum. Zaman zaman bunu bozmaya yönelik küçük çapta hareketler olsa da bölge halkı da huzur ve güven ortamının bir an evvel gelmesi yönünde iradelerini ortaya koyuyorlar. Temennimiz o dur ki sadece bölge olarak değil, ülke olarak da bu sürecin huzur içerisinde tamamlanmasıyla ülkemizin ekonomik anlamda da daha iyi bir boyuta gelmesini destekliyor ve arzu ediyoruz. Bölgemizin huzur ve güveni için bütün birimlerimiz büyük bir hassasiyetle çalışmalarını sürdürüyor. Zaman zaman bazı olaylar çok abartılı olarak yansıtılıyor. Bölgedeki çok küçük hadiseler çok büyük ve farklı sunulabiliyor. Onun için bölgeye gelip orada bir süre kalmak bu anlamdaki görüşlerinizi farklılaştıracaktır. Biz sizleri Diyarbakır'a bekliyoruz ve orayı bizzat görerek, yaşayarak değerlendirmeleri sizlerin de yapmasını arzu ediyoruz. Biz oraya gelmek isteyen operatörlerimizi de ağırlamaktan büyük bir memnuniyet duyarız" diye konuştu.

TÜRSAB'ın Mart ve Nisan ayında toplantıyı Diyarbakır'da yapmasını önemli bulduğunu ifade eden Vali Aksoy; "Başaran Ulusoy TÜRSAB adına önemli toplantılarından birini de Diyarbakır'da gerçekleştirmeyi buradan duyurmasından da son derece eden memnuniyet duyduğumu belirtmek isterim. Bugün bizlerin bu programına katılan siz katılımcılara, bu imkanı sağlayan TÜRSAB'ın Değerli Başkanı Sayın Başaran Ulusoy Diyarbakır'dan buraya bizlerle gelen STK Temsilcilerine, yerel ve yaygın medya temsilcilerine, kamu görevlisi arkadaşlarıma katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Ulusoy, Barış Sürecine Sahiplenme Çağrısı Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement