Umb Genel Başkanı Akay: Uyuşturucudan Uzak Durmanın Yolu Spor - Son Dakika
Güncel

Umb Genel Başkanı Akay: Uyuşturucudan Uzak Durmanın Yolu Spor

Umb Genel Başkanı Akay: Uyuşturucudan Uzak Durmanın Yolu Spor

Uyuşturucu ve Bonzai ile Mücadele Spor Kulübü Derneği (UMB) Genel Başkanı Ahmet Akay, insanları uyuşturucudan uzak tutmanın en iyi yolunun spor olduğunu söyledi.

03.09.2015 17:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uyuşturucu ve Bonzai ile Mücadele Spor Kulübü Derneği (UMB) Genel Başkanı Ahmet Akay, insanları uyuşturucudan uzak tutmanın en iyi yolunun spor olduğunu söyledi.

UMB Genel Başkanı Ahmet Akay, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Murat Diktaş'ı makamında ziyaret etti. Burada konuşan Akay, gençlere spor bilincini aşılamak gerektiğini belirtti. İnsanları uyuşturucudan uzak tutmanın en iyi yönteminin spor olduğunu vurgulayan Akay, "Eğitim ve bilgilendirmeyle başlayacak olan adım daha sonra sporla buluştuğunda gençlerimiz uyuşturucu ve bonzai gibi kötü alışkanlıklardan uzaklaşacaktır. Gençlerin beyninin boş kalmaması ve bu tür kötü alışkanlıkları düşünmemesi için kişinin ilgi alanına göre yönlendirmeler yapılması gerekiyor" dedi.

Bursa'nın İnegöl İlçesi'ni pilot olarak belirledikleri bir çalışma yaptıklarını aktaran Akay, "Bir zamanlar burada birçok ölümlerin yaşandığı vakalar oldu. Burada yaptığımız çalışmalarla kullanımın ve ölümlerin önüne geçtik. Bonzaiyi ülke gündeminden bile çıkardık. Ancak burada yaptığımız bir çalışma kullanımla ilgili ilginç bir veriyi ortaya çıkardı. Biz bu tür maddelerin kullanımın eğitime bağlı olduğunu düşünüyorduk. Ancak yaptığımız çalışma işin alsının ekonomik özgürlükle alakalı olduğunu gösterdi. İnegöl ve Bursa, Türkiye'nin sıcak paranın en fazla dolaşımda olduğu yerler. Dolayısıyla burada gençlerde ekonomik özgürlük var ve biz madde kullanımının ekonomik özgürlükle bağlantılı olduğunu belirledik" diye konuştu.

Afyonkarahisar Halk Eğitim Müdürü Murat Diktaş da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirirken, dernekle olan ikili ilişkilerinin ve işbirliğinin sportif kurslar anlamında devam edeceğini aktardı.

Görünüt Dökümü

-----------------

Ziyaretten genel görüntü

RÖP1: Ahmet Akay

Plaket verilmesi

Detay görüntüler

Haber- Kamera: Mustafa BAYER/AFYONKARAHİSAR, (DHA)

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Umb Genel Başkanı Akay: Uyuşturucudan Uzak Durmanın Yolu Spor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement