Umed'den Mısırlı Gazetecilere İdam Cezasına Tepki - Son Dakika
Güncel

Umed'den Mısırlı Gazetecilere İdam Cezasına Tepki

Mısır’da üç gazeteciye verilen idam kararına Uluslararası Medya Enformasyon Derneği’nden (UMED) tepki geldi.

09.05.2016 10:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mısır'da üç gazeteciye verilen idam kararına Uluslararası Medya Enformasyon Derneği'nden (UMED) tepki geldi. UMED Başkanı Aslan Değirmenci, verilen kararı tanımadıklarını belirterek, yargısız infaza karşı uluslararası arenayı ortak bir eylem planı belirmeye davet etti.

UMED Başkanı Aslan Değirmenci, "Halkın yüzde 52'sinin oyunu alarak cumhurbaşkanı seçilen ve Mısır'ın seçim kazanmış tek meşru Cumhurbaşkanı olan Muhammed Mursi'nin 3 Temmuz'da askeri darbe ile görevinden indirilişinin ardından yargısız infazlar devam ediyor" dedi.

"Kalemini, fikrini ve yüreğini cuntanın kullanımına açmayan 3 gazeteci hakkında idam kararı verildi" diyen Değirmenci, "Meslektaşlarımız Esma Hatib, İbrahim Muhammed Hilal ve Ala Ömer Seblan hakkında verilen idam kararı Mısır'daki hukuksuzluğu ve vahşeti tescilledi. UMED olarak biz bu kararı tanımıyoruz. Verilen haksız ve hukuksuz kararı kınıyor, Uluslar arası arenayı yargısız infaza karşı ortak bir eylem planı belirlemeye davet ediyoruz" şeklinde konuştu.

"ÖZGÜR BASIN DİYENLER NEREDE?"

Mısır'daki meşru hükümetin darbe yoluyla iktidardan uzaklaştırılmasına sessiz kalan dünyanın bugün yeni katliamlara kapı araladığını belirten Değirmenci, "Özgür basın diyenlerin de, bugün üç gazeteci arkadaşımızın idam kararına sessiz kaldığını görüyoruz. Darbe karşıtı cesur gazetecilere idam cezası verilmesi, bugün basın özgürlüğünün, adalet ve insanlığın ayaklar altına alınmasıdır. Cunta, dünyanın suskunluğundan, medyanın sessizliğinden cesaret alarak izzeti tercih edenleri idam etmeye çalışmaktadır. Büyük bir baskı sonucu adalet terazisine müdahale söz konusu iken dünyanın sessiz kalmasını kabullenmiyoruz. Bu ikiyüzlülükten herkesin vazgeçmesini istiyoruz" dedi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Umed'den Mısırlı Gazetecilere İdam Cezasına Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement