Ümit Kocasakal HSYK Değerlendirmesi - Son Dakika
Güncel

Ümit Kocasakal HSYK Değerlendirmesi

Ümit Kocasakal HSYK Değerlendirmesi

İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal, gündeme ilişkin baroda açıklamalarda bulundu.

27.10.2014 16:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal, gündeme ilişkin baroda açıklamalarda bulundu. HSYK seçimlerine ilişkin soru üzerine Kocasakal, "HSYK niye önemli, yargı bağımsızlığının korunmasının güvencesidir. Şimdi bunlar öyle bir algı yarattılar ki biz ancak millete hesap veririz ve sandıkta hesap veririz. Güzel. İşte yargı karşısına çıktığında da zaten millete hesap vermiş oluyorsun. Çünkü o da Türk milleti adına seni denetliyor. Hani dediler ya 'Sandıkta görüşürüz' Sandık çok şeydir ama herşey değildir. Sandıkta yargılama yapılmaz. Bir adam öldürme fiilini sandıkta mı yargılarsınız? Nerede yargılayacaksınız? Sandık sadece siyasi hesap sorma ve verme yeridir. Hukuki hesap Türk milleti adına mahkemelerde sorulur. Bakın nasıl çarpıtmalar değil mi?" dedi.

"CEMAAT YA DA O PARALEL DENEN YAPI KAYBETMİŞTİR. BU DOĞRUDUR, İYİ BİR ŞEYDİR. SİYASİ İKTİDARIN BURAYI ELE GEÇİRMESİ AYNI ŞEKİLDE ÇOK KÖTÜ BİR ŞEYDİR."

HSYK'nın önemine değinen Kocasakal, "Bu kurula egemen olursa herhangi bir kuvvet, kendini rahatlıkla güvence altına alır. Yargılama devam ederken o hakimi alır istediği hakimi getirir. Mahkemeyi kaldırır yeni bir mahkeme kurar. O yüzden bütün toplum için önemli. Seçimle atamayı birbirinden ayırmak gerekir. Şimdi 'seçimde hükümet kazandı' dendi ya ben o kadar emin değilim. Cemaat ya da o paralel denen yapı kaybetmiştir. Bu doğrudur bu da iyi bir şeydir. Siyasi iktidarın burayı ele geçirmesi aynı şekilde çok kötü bir şeydir. Bu HSYK hiçkimseye tabi olmadan tamamen hukuka riayete göre eğer davranırsa bilsinler ki en büyük destekçileri İstanbul Barosu olur. Ama bunu yapmazlarsa en büyük mücadeeleyi kendilerine karşı verecek olan yine İstanbul Barosu olur" diye konuştu.

"CUMHURBAŞKANININ BÖYLE TARAFSIZ OLABİLECEK KİŞİLERİ ATAMASINI BEKLEYEMEZDİK"

"Atanmış olanlarla ilgili heralde hiçkimse Cumhurbaşkanı'nın böyle tarafsız olabilecek kişileri atamasını bekleyemezdi" diyen Kocasakal, sosyal medyada "Heralde Metin Feyzioğlu'nu, Ümit Kocasakal'ı atayacak değildi ya?" şeklinde espirilerin olduğunu dile getirdi.

"BİR SİYASİ PARTİYE MENSUP OLAN HİÇBİR YERE SEÇİLEMZ DEMEK DOĞRU DEĞİL AMA..."

Kocasakal konuşmasını şöyle tamamladı: "Belli bir siyasi partiye mensup olan veya orada zamanında görev yapmış olan kişiler artık hiçbir yere seçilemez, atanamaz, edemez demek doğru değil. Yanlış. Ama HSYK başka bir yer. Orada herkes bakımından bağımsız ve tarafsız olduğu izlenimini vermek zorunda. Gelin şu ülkedeki bir takım kan davalarını, öfkeleri, rövanşları bitirelim. Herkes için hukuk diyelim. Adil yagılanma hakkını, masumiyet karinesini, soruşturmanın gizliliğini herkes için talep edelim." - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ümit Kocasakal HSYK Değerlendirmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement