Ümit Özat, Cüneyt Özdemir'e Sinirlendi - Son Dakika
Güncel

Ümit Özat, Cüneyt Özdemir'e Sinirlendi

Ümit Özat, Cüneyt Özdemir\'e Sinirlendi

Habertürk'te sunucu Simge Fıstıkoğlu ile 'futbol kavgası' eden Ümit Özat bu kez de Cüneyt Özdemir ile tartıştı.

27.09.2012 10:04  Güncelleme: 10:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Habertürk'de başlayan "Kadınlar futboldan anlar mı" polemiği CNN Türk'te devam etti. Teknik direktör Ümit Özat ile Cüneyt Özdemir'in tartışması 5N1K programına damgasını vurdu.

Habertürk ekranlarındaki futbol kavgası CNN Türk'te devam etti. Eski futbolcu Ümit Özat ile Habertürk spikeri Simge Fıstıkoğlu arasındaki "kadınlar futboldan anlar mı" polemiğini masaya yatıran Cüneyt Özdemir iki tarafa da söz vererek tartışmayı CNN Türk'e taşıdı.

"ORGANLA BUNUN ALAKASI YOK"

5N1K programına önce sunucu Simge Fıstıkoğlu katıldı. Habertürk stüdyolarından CNN Türk yayınına katılan Simge Fıstıkoğlu, kadınların da futboldan anlayabileceği yönündeki iddiasının arkasında dururken "kadınlık ve erkeklik organlık organlarının konuyla bir ilgisi yok" dedi.

"Sadece futboldan sözetmiyorum. Herhangi bir konudan anlamak için gereken tek organ beyindir, kadınlık ve erkeklik organlık organlarının konuyla bir ilgisi yok diye düşünüyorum. Ümit Özat ile benim aramdaki tartışmaya konu olan bantta kadın taraftarların görüşlerine yer verilmişti. Ben de bandı çok beğendiğimi söylemiştim. Özat da ben kadın taraftarın görüşlerini ciddiye almam dedi. Erkekler kadar anlamazlar deyince ben de ne münasebet dedim ve tartışma başladı. Rahşan ve Reha Muhtar da bu konuda beni mutlu eden yazılar kaleme aldılar, bana güç verdiler."

BU KEZ DE CÜNEYT ÖZDEMİR'LE KAVGA ETTİ!

Simge Fıstıkoğlu'ndan sonra yayına bağlanan Ümit Özat ise "kadınlar erkekler kadar futboldan anlamaz" iddiasını tekrar etti. Cüneyt Özdemir'le de polemik yaşayan Özat tepkisel tutumu nedeniyle reji tarafından yayından alındı. İkilinin arasındaki konuşmalar şöyle geçti:

-Pişman oldunuz mu?

Hayatımda hiç pişman olacağım birşey yapmadım. Bir kere atılan başlık çok yanlış. Kadın futboldan anlar mı? Ben kadınlar erkekler kadr futboldan anlar mı demiştim. Buradaki kadar kelimesinin ne anlama geldiğini Türkçe'nin ustası Yaşar Kemal kadar biliyoruz. Ben de Cüneyt Özdemir kadar sunuculuk yaparım dersem bu sizi irrite eder mi? Samimiyetle soruyorum.

-Şimdi çok farklı bir yere geldi. Biraz açıklar mısınız?

Ben yıllarca spor yaptım. Bir sürü spor dalları gördüm. Biz bazı sporları maskulen sporlar ve feminen sporlar diye ayırabiliriz. Amerikan futbolu, boks gibi sporlar erkeklerin yaptığı sporlardır. Ama kadınlar da yapabilir ve yapmalıdırlar da. Ama hepimiz biliyoruz ki Türkiye için futbol maskulen bir spordur. Takımların oyuncuları, klüp yöneticileri, masörleri, mazlemecileri, taraftarları da erkektir. Ha Çankırıspor'un başkanı kadındır buna saygı duyuyorum ama bu istisnadır.

-Biraz önyargılı yaklaşmıyor musunuz? Bu çok seksist bir ayrım.

Türkiye'de futboldan anlamayan erkekler de vardır. Futboldan anlayan kadınlar da vardır ama bunlar azınlıktır ve istisnadır. Türkiye'de kadınlar futbola ilgi duysalardı başarılı olabilirdi. Ama kadın milli takımının kaptanın adını bile kimse bilmiyor. Kadınlar futboldan anlar ama istisnalar kaideyi bozmaz. Cemil İpekçi kadar modadan anlarım diyebilir miyim? Kadınlar futboldan erkekler kadar anlamaz. Ben bu sözümün arkasındayım.

Kaynak: Diğer

Son Dakika Güncel Ümit Özat, Cüneyt Özdemir'e Sinirlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement