Umke, Bartın'da Tatbikat Eğitimi Yaptı - Son Dakika
Yerel

Umke, Bartın'da Tatbikat Eğitimi Yaptı

Umke, Bartın\'da Tatbikat Eğitimi Yaptı

Bartın İnkum’da Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) gönüllüleri, eğitmenler eşliğinde medikal çanta eğitimi, çadır kurulumu, sökümü ve bakımı, Spinboord hasta taşıma teknikleri, 2 haberli ve 1 habersiz vaka çalışması yaptı.

29.09.2014 12:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bartın İnkum'da Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) gönüllüleri, eğitmenler eşliğinde medikal çanta eğitimi, çadır kurulumu, sökümü ve bakımı, Spinboord hasta taşıma teknikleri, 2 haberli ve 1 habersiz vaka çalışması yaptı.

Eğitimi UMKE Eğitmenleri Nagehan Özkeçeli ve Suat Kalafat verdi. İnkum'da verilen eğitimde eşliğinde medikal çanta eğitimi, çadır kurulumu, sökümü ve bakımı, Spinboord hasta taşıma teknikleri, 2 haberli ve 1 habersiz vaka çalışması yapıldı.

Bartın İl Sağlık Müdürü Dursun Koç, "İl Sağlık Müdürlükleri bünyesinde Acil Sağlık Hizmetleri Şube Müdürlüğüne bağlı UMKE faaliyetine devam etmektedir. UMKE eğitiminin bir parçası olarak eğitim ve tatbikat kampları düzenlenmektedir. Nerede, ne zaman, ne ölçüde ve ne türde olacağı bilinmeyen afetler dünya var olduğundan beri can ve mal kaybına neden olmaktadır. Doğal afetler kaçınılmazdır. Ancak gerekli önlemler alınarak ve uygun kurtarma ve müdahale yöntemleri kullanılarak afetlerin meydana getirdiği zararlar en aza indirgenebilir. Verimli ve başarılı bir şekilde sonuçlanan eğitim ve tatbikata katılan ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz" dedi. - BARTIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Umke, Bartın'da Tatbikat Eğitimi Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement