Umke'den Deprem Tatbikatı - Son Dakika
Kültür Sanat

Umke'den Deprem Tatbikatı

Bolu'da, Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) tarafından deprem tatbikatı düzenlendi.

13.02.2016 15:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bolu'da, Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) tarafından deprem tatbikatı düzenlendi.

Kentte 10. Bölge UMKE Koordinatörlüğünce verilen eğitimler kapsamında, Bolu, Karabük, Bartın ve Zonguldak'tan gelen 24 ekip gönüllüsü, Civril köyü mevkisinde deprem tatbikatı yaptı.

Senaryo gereği, depremde yıkılan bir evin enkazında 5 kişinin mahsur kaldığı ihbarını alan ekipler, AFAD personeliyle olay yerine geldi.

Enkaz altında kalanların yerleri tespit edilerek, sağlık durumları hakkında bilgi alındı.

Ekipler hayati tehlikesi olandan başlamak üzere yaralıların kurtarılması için çalışma başlattı. Kurtarma çalışmasına müdahale eden yaralı yakınları, ekiplerin sağduyulu davranmasıyla sorunsuz şekilde olay yerinden uzaklaştırıldı.

Tatbikatta, enkaz altındaki 5 yaralı kurtarılarak, 112 Acil Servis ekiplerince bölgedeki hastanelere sevk edildi.

Bolu İl Sağlık ve Halk Sağlığı Müdürü Mahmut Arık, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'nin deprem kuşağında bulunduğuna işaret etti.

Bolu'nun da deprem bölgesinde yer aldığını belirten Arık, "Deprem ve diğer afet tatbikatlarının aralıksız yapılması gerekiyor. Bolu, UMKE'nin bölge koordinatörü konumunda. Tatbikata katılan arkadaşlarımız da ilk kez eğitim alan yeni ekip. Eğitimlerin ardından bu tarz tatbikatlar yapıyoruz" diye konuştu.

UMKE'nin, Türkiye'de doğal afetlere en hızlı müdahale eden ekiplerin başında geldiğini vurgulayan Arık, "Özellikle Van depreminde UMKE, diğer tüm kurtarma ekiplerinden önce olay yerine giderek başarısını kanıtladı. Özelikle acil sağlık hizmetlerinde ayrı bir yerleri var. Dolayısıyla ekiplerimizi sürekli eğitimlerden geçirmek zorundayız" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Umke'den Deprem Tatbikatı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement