UMKE'nin Deprem Tatbikatı Gerçeğini Aratmadı - Son Dakika
Güncel

UMKE'nin Deprem Tatbikatı Gerçeğini Aratmadı

UMKE\'nin Deprem Tatbikatı Gerçeğini Aratmadı

Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) ile Fethiye Melsa Anadolu Sağlık Meslek Lisesi tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen deprem tatbikatı, gerçeğini aratmadı.

11.04.2014 13:38  Güncelleme: 13:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) ile Fethiye Melsa Anadolu Sağlık Meslek Lisesi tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen deprem tatbikatı, gerçeğini aratmadı.

İlçede 7,2 büyüklüğünde bir depremin meydana geldiği senaryosuyla yürütülen tatbikatta, önce okulda deprem alarmı verildi ve okul yönetimi tarafından öğrenciler güvenli şekilde tahliye edildi. Senaryo gereği yangın çıkan laboratuvarda yaralanan ve mahsur kalan 10 öğrenci için kurtarma çalışması başlatıldı.

Okul yönetiminin durumu 112 komuta kontrol merkezine bildirmesi üzerine harekete geçen UMKE, 112 Acil Servis ve itfaiye ekipleri, kısa sürede okula ulaştı. İtfaiyenin çıkan yangına müdahale etmesinin ardından olay yeri yönetimini devralan ekipler, çevrede güvenlik önlemi aldı.

Öğrencilerin mahsur kaldığı laboratuvara giren ekipler, ilk olarak hasta sıralama çalışması yapıp, önceliklere göre yaralıları kurtarma çalışmalarına başladı. Kurtarma çalışmaları sırasında meydana geldiği varsayılan artçı depremin ardından, okulun iç kısmındaki merdivenler kullanılmadı.

Bunun üzerine dağcılık ve iple erişim malzemeleri kullanan ekipler, laboratuvarın penceresine iple erişim hattı kurarak, okulun ikinci katında mahsur kalan öğrencilerin tahliyesini gerçekleştirdi.

Fethiye Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Acil Sağlık Hizmetleri Öğretmeni Fatma Şentürk, gazetecilere yaptığı açıklamada, bu tür faaliyetlerin her zaman tatbikatta kalmasını diledi. Afete hazır bir toplum haline gelebilmek için bu tür faaliyetlerin her okul ve ailede yapılması gerektiğine değinen Şentürk, "Bu tür faaliyetler öğrenciler için çok önemli" dedi.

Fethiye UMKE Operasyon Sorumlusu Ergün Kocagöz ise gerçekleştirdikleri tatbikatın amacına ulaştığını bildirdi. Kocagöz, afetlerin her zaman olabileceğini düşünerek bu konuda bilgili olmak gerektiğini vurguladı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel UMKE'nin Deprem Tatbikatı Gerçeğini Aratmadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement