Ümmetin Renkleri Buluşması" - Son Dakika
Güncel

Ümmetin Renkleri Buluşması"

İnsana Değer Veren Dernekler Federasyonu (İDDEF) tarafından bu yıl ikincisi gerçekleştirilecek "Ümmetin Renkleri Buluşması" programı tanıtıldı.

22.04.2015 14:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İnsana Değer Veren Dernekler Federasyonu (İDDEF) tarafından bu yıl ikincisi gerçekleştirilecek "Ümmetin Renkleri Buluşması" programı tanıtıldı.

Topkapı Eresin Hotel'deki tanıtım toplantısına, İDDEF'e bağlı Afrika, Asya, Balkanlar, Avrupa ve Türk Cumhuriyetleri'ndeki medreselerin hocaları ve öğrencileri katıldı.

Toplantıda konuşan İDDEF Genel Müdürü Kadri Turan, "Ümmetin Renkleri" projesiyle tüm dünyaya barışı, sevgiyi, kardeşliği, bir ve beraber olabilmeyi göstermeyi hedeflediklerini söyledi.

Turan, projede, Kenya, Gine, Gana, Burkina Faso, Etiyopya, Fildişi Sahili, Uganda, Senegal, Mali, Hindistan, Pakistan, Sırbistan, Kırgızistan, Gürcistan, Kosova, Irak ve Suriye'den medrese hocaları ve öğrencilerini misafir ettiklerini vurgulayarak, "Programların ümmetin birliği için fevkalade güzel sonuçlara vesile olacağını düşünüyoruz. 8 ilimizde tertip edeceğimiz programlarda, öğrencilerimizden, Kur'an-ı Kerim tilavetleri, hadisler, kasideler, şiirler dinleyecek, ülkelerini temsilen konuşmalarını yapacak hocalarımızdan, memleketlerindeki ahvali duyacak ve ümmetin birliğine dair fikirlerini mütalaa edeceğiz" diye konuştu.

İDDEF'in, 28 ülkede 3 binden fazlası yatılı 18 binin üzerinde öğrenci ile 163 medrese hocası olduğunu belirten Turan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kuruluşumuz, ilk günden beri ümmetçi bir bakış ile dünyanın her ülkesinde ehlisünnet akidesindeki cemaat, cemiyet ve teşkilatlarla bir olup İslam'a hizmet etmek derdinde olmuştur. Zorlu coğrafyalarda türlü cefa ve zahmete rağmen ehli bidat ve ehli küfrün çalışmalarını durdurmak, çıkarsız bir kardeşliği onlara sunmak için var gücüyle çalışan alimlerimiz, bize mutlak suretle Allah'ın yardımının bizimle olduğunu en güzel şekilde ifade ediyorlar. İslam'ın ileri görüşlülüğünü, ilime, bilime verdiği önemi, çağın tüm koşullarında hayat kaynağı olacak Kur'an-ı Kerim mucizesinin varlığını bilmekte ve her gönüle nakşetme yönünde azmetmekteyiz."

İDDEF'in "Ümmetin Renkleri Buluşması" programları; yarın Sakarya'da, 24 Nisan'da Balıkesir'de, 25 Nisan'da Bursa'da, 26 Nisan'da Ankara'da, 30 Nisan'da Şanlıurfa'da, 3 Mayıs'ta Kayseri'de, 5 Mayıs'ta Eskişehir'de gerçekleştirilecek.

Final programı ise 10 Mayıs'ta İstanbul'da yapılacak.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ümmetin Renkleri Buluşması' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement