Ümraniye Belediyesi'nden Bosna Hersek'li Bayanlara El Sanatları Eğitimi - Son Dakika
Güncel

Ümraniye Belediyesi'nden Bosna Hersek'li Bayanlara El Sanatları Eğitimi

Ümraniye Belediyesi, Yunus Emre Enstitüsü ve Fojnica Belediyesi işbirliğiyle Fojnica Kültür Merkezinde el sanatları sergisi ve sertifika töreni yapıldı.

12.11.2014 11:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ümraniye Belediyesi ve Fojnica Belediyesi işbirliğiyle 13 Ekim tarihinden itibaren Fojnica Kültür Merkezinde yoğun bir eğitimle gerçekleştirilen keçe yapımı, kurdele, nakışı ve ebru kursları 7 Kasım tarihinde sona erdi.

Ümraniye Belediyesi meslek kurslarında görevli sanat eğitmenleri tarafından Fojnica Kültür Merkezinde, bir ay boyunca hafta içi her gün çocuklara, gençlere ve yetişkinlere düzenli olarak sanat eğitimi verildi.

Geleneksel Türk el sanatlarını tanıtmak, Fojnica'lı gençlere ve hanımlara meslek edindirmek amacıyla gerçekleştirilen kurslar ücretsiz olarak yapıldı. Kurslarda kullanılan malzemeler de Ümraniye Belediyesi tarafından kursiyerlere ücretsiz verildi. El sanatları sergisi ve sertifika programına, T.C. Saraybosna Büyükelçisi Cihad Erginay, Fojnica Belediye Başkanı Salkan Mercaniç, Ümraniye Belediye Başkan Yardımcısı Mesut Özdemir, Fojnica Kültür Merkezi müdür vekili Yunus Cunedioğlu, öğretmenler, kursiyerler ve çok sayıda davetli katıldı.
Açılış konuşmalarının ardından program, konukların ve eğitmenlerin kursiyerlere sertifikalarını takdim etmesiyle devam etti. Sertifika töreni sonrasında Ümraniye Belediye Başkan Yardımcısı Mesut Özdemir, Ümraniye Belediyesi adına protokole hediyelerini takdim etti ve ardından kurdele kesimi ile sergi açılışı gerçekleştirildi.
Sergide kurdele nakışı dersleri ile çeşitli tablolar, masa örtüleri türünde; keçe dersleri ile çantalar, şapkalar, yelekler vb. hediyelik eşya tarzında çeşitli ürünler. Ebru dersleri ile kâğıda, kumaşa, seramik ve yaprak üzerine ebrular yaparak şallar, tablolar, bayraklar vb. birçok ürün ortaya çıkardılar. Kısa zaman diliminde çok şey öğrendiklerini ifade eden kursiyerler bu projenin gerçekleşmesinde emeği geçen başta Ümraniye Belediyesi olmak üzere, Yunus Emre Enstitüsü, ve Fojnica Belediyesine teşekkürlerini sundular.

Sergi açılışı sonrasında program kokteyl ve Ümraniye Belediyesi tarafından Aşure günü münasebetiyle misafirlere Aşure ikram edilmesiyle sona erdi. Sergi 14 Kasım gününe kadar ziyaretçilere açık olacaktır.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Ümraniye Belediyesi'nden Bosna Hersek'li Bayanlara El Sanatları Eğitimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement