Ümraniye'de Medya Tahlillerinde Algı Operasyonları Konuşuldu - Son Dakika
Yerel

Ümraniye'de Medya Tahlillerinde Algı Operasyonları Konuşuldu

Ümraniye Belediyesi tarafından düzenlenen "Medya Tahlilleri" seminerlerinde vatandaşlarla bir araya gelen Gazeteci-Yazar Süleyman Özışık, medyanın algı operasyonları konusunu masaya yatırdı.

25.11.2015 11:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ümraniye Belediyesi tarafından düzenlenen "Medya Tahlilleri" seminerlerinde vatandaşlarla bir araya gelen Gazeteci-Yazar Süleyman Özışık, medyanın algı operasyonları konusunu masaya yatırdı.

Ümraniye Belediyesi, kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında uzman isimleri konuk etmeye devam ediyor. "Medya Tahlilleri" seminerlerinin bu ayki konuğu Gazeteci-Yazar Süleyman Özışık oldu. Ümraniye Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleşen "Medyanın Algı Operasyonları" konulu söyleşi vatandaşlardan yoğun ilgi gördü. Mesleki tecrübelerinden ve Türkiye tarihinden örnekler vererek medya- politika, medya-toplum ve medya-birey ilişkisi üzerinde duran Süleyman Özışık, değişen medya algısının da birey ve toplum üzerindeki etkilerinden bahsetti. 7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerinde medyanın toplum üzerindeki etkisine değinen Özışık, "Tüm medya araç gereçleri belirli odaklar tarafından kullanılarak, seçmenin karar verme noktasındaki eğilimini etkileme konusunda sistemli bir çalışma yürüttü" dedi.

Özışık, algı yönetimi konusunda klasik medya araçlarının yanında sosyal medyanın etkisinin de ciddi boyutta olduğunu belirtti. Bazı kesimlerin sosyal medyayı yanlış kullanmakta olduğunu söyleyen Özışık, medya etiği konusundaki görüşlerini de örneklerle anlattı. Son dönemde yaşanan medya olaylarından bahseden Süleyman Özışık, dinleyicilerin sorularını cevaplayarak söyleşiyi sonlandırdı. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ümraniye'de Medya Tahlillerinde Algı Operasyonları Konuşuldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement