Ümraniye'de Öğretmenler Günü Sevinci - Son Dakika
Yerel

Ümraniye'de Öğretmenler Günü Sevinci

Ümraniye\'de Öğretmenler Günü Sevinci

Ümraniye Özel Anabilim Anadolu Lisesinde, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle düzenlenen programa katılan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, “Öğretmenlerimizin görevi; vatanını, dinini, bayrağını seven, büyüklerine ve küçüklerine saygı ve şefkatle muamele eden, ‘kökü mazide olan ati’ diye tabir ettiğimiz nesiller yetiştirmektir” dedi.

25.11.2015 11:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ümraniye Özel Anabilim Anadolu Lisesinde, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle düzenlenen programa katılan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, "Öğretmenlerimizin görevi; vatanını, dinini, bayrağını seven, büyüklerine ve küçüklerine saygı ve şefkatle muamele eden, 'kökü mazide olan ati' diye tabir ettiğimiz nesiller yetiştirmektir" dedi.

Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Ümraniye Özel Anabilim Anadolu Lisesinin düzenlediği 24 Kasım Öğretmenler Günü programına katılarak, eğitimciler ve öğrencilerle bir araya geldi. İlçedeki farklı okulların öğrencilerinin katılarak çeşitli etkinliklerin gerçekleştirildiği program, katılımcılara neşeli dakikalar yaşattı. İstiklal Marşının okunması ve saygı duruşuyla başlayan programa Başkan Hasan Can'ın yanı sıra Ümraniye İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Gökçimen, Ümraniye Müftüsü İlyas Yılmaztürk, Ümraniye İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Göllüce, çok sayıda öğretmen, veli ve öğrenci katıldı.

"ÖĞRETMENLER KENDİNDEKİ GÜCÜ FARK ETMELİ"

Öğretmenin kendindeki gücü fark etmesi gerektiğine vurgu yapan Ümraniye İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Gökçimen, "Bu gücü hayata geçirmesi ve işlediği servetin kıymetini bilmesi gerekir. Ayna kırık olursa ona bakanlar baktığına pişman olur. Öğretmenin bir ayna olarak kendisine çok iyi bakması gerekir. Tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutlar öğretmenlerimize yaşam boyunca sağlık mutluluklar dilerim" diye konuştu.

"EĞİTİME DESTEK VERMEK HEPİMİZİN MİLLİ GÖREVİDİR"

Öğretmenliğin kutsal bir meslek olduğunu belirten Başkan Hasan Can, öğretmenlerin insanlar üzerindeki şekillendirici rollerine vurgu yaparak şunları söyledi:

"Devletin eğitim sorununa çözüm üretme gayreti elzemdir, biz yerel yönetim olarak elimizden gelen gayreti gösteriyor, eğitim kurumlarımızın ve öğrencilerimizin daha iyi imkana sahip olmasını sağlamaya çalışıyoruz. Bu ülkenin ekmeğini yiyen, suyunu içen, havasını teneffüs eden herkesin; eğitim konusunda üzerine düşen görevi yerine getirmesi, milli görevidir."

Öğretmenlik ve eğitim meselesinin, Öğretmenler Günü ve Öğretmenler Haftası gibi günlere hasredilemeyecek kadar mühim olduğunu dile getiren Başkan Hasan Can, "Zamanımızın her diliminde eğitimi öncelemek mecburiyetindeyiz. Asıl mesele bu coğrafyada yaşayan, üstün bir zeka, beceri ve akla sahip olan çocuklarımızın, devletin tüm kurumlarının sağladığı imkanla eğitilmesidir" şeklinde konuştu.

Kendisinin öğretmenlikten gelen bir belediye başkanı olduğunu dile getiren Hasan Can, Ümraniye Belediyesi olarak eğitime yaptıkları katkıların devam edeceğini belirtti.

Yavuz Selim Ortaokulu öğrencilerinden oluşan bir koronun gerçekleştirdiği Türk Sanat Müziği konseriyle devam eden programda öğretmen ve öğretmenlikle alakalı bir sinevizyon gösterisi yapıldı. Görevlerine yeni başlayan öğretmenlerin öğretmenlik yemini ettiği programda, emekli öğretmenlere Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can ve Ümraniye İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Gökçimen tarafından Hizmet Şeref Belgesi takdim edildi. Katılımcıların bazen neşelenip bazen hüzünlendiği Öğretmenler Günü programı, 75. Yıl Ortaokulu öğrencilerinden oluşan halk oyunu ekibinin gösterisiyle sona erdi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ümraniye'de Öğretmenler Günü Sevinci - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement