Türk Anne, 6 Çocuğunu Alıp IŞİD'e Katıldı - Son Dakika
Güncel

Türk Anne, 6 Çocuğunu Alıp IŞİD'e Katıldı

Türk Anne, 6 Çocuğunu Alıp IŞİD\'e Katıldı

İstanbul Ümraniye'de oturan 42 yaşındaki Emine Özdemir 1 hafta önce, yaşları 5 ile 18 arasındaki 6 çocuğuyla birlikte Suriye tarafına geçerek IŞİD'e katıldı.

19.11.2014 11:51  Güncelleme: 12:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Ümraniye'deki Esenkent Mahallesi'nde oturan Emine Özdemir geçen hafta çarşamba günü; 18 yaşındaki ikizleri Aydın ve Vedat, 15 ve 11 yaşındaki kızları F. ile H., 13 ve 5 yaşındaki oğulları S. ile M.'yi alarak evden ayrıldı. Özdemir'in kendilerine cennet vaadinde bulunan IŞİD'a katılmış olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor.

"CENNETİN ANAHTARINI VERECEKLERİNİ SÖYLEMİŞLER"

Özdemir ile 6 çocuğunun kayıplara karıştığı gün komşuları Ayhan Atmaca'nın 16 yaşındaki oğlu S. de ortadan yok oldu. Eşi ile çocuklarının evden ayrılmasından bir süre sonra 15 yaşındaki kızı F.'nin kendisini tanımadığı bir telefon numarasından arayarak Suriye'ye geçtiklerini söylediğini belirten Şefik Özdemir, "Sınırı geçtiklerine inanmıyorum. Hâlâ sınırı geçmemiş olabilirler, tespit edip yakalayabilirler. 1 haftadır buralarda soruşturuyorum. Ormanlık alanda bir yerleri varmış. Neresi olduğunu bilsem gidip oraya da bakacağım. Çocuklarımı da eşimi de kandırdılar. Onlara cennetin anahtarını vereceklerini söylemişler" dedi. '

AKRABALARI IŞİD'Cİ

Eşinin yeğenleri olan Muhammet ve Yaşar T. ile enişteleri Servet G.'nin IŞİD terör örgütü üyesi olduklarını da iddia eden Özdemir, bu kişilerin de aynı anda ortalıktan kaybolduklarını söyledi. Özdemir, Servet G.'nin evine gittiğini ancak kimseyi bulamadığını belirterek, "IŞİD'e militan topluyorlar. Muhammet ve Yaşar'ın bir süre Suriye'ye gidip savaştığını da biliyorum. Ama Servet burada insanları evine toplayıp dini konuşmalar, toplantılar yapıyor. İnsanları nasıl kandırıyorlar bilmiyorum" diye konuştu.

"İŞ BULDUM" DEYİP KİMLİĞİNİ ALMIŞ

Özdemirler ile birlikte gittiği ortaya çıkan 16 yaşındaki S.'nin babası Ayhan Atmaca ise oğlunun zorla veya kandırılarak götürülmüş olabileceğini söyledi. Çarşamba akşamı Vedat Ö.'nün oğlunu telefonla arayarak iş bulduğunu söylediğini belirten Atmaca, "Oğlumun kimliğinin lazım olduğunu söyledi. Kimliğini alıp evden çıktı. Gece eve dönmeyince hemen karakola gittim. Polisle Şefik Özdemir'in evine gittik. Oraya gittiğimizde ailesinin de kayıp olduğunu öğrendim. Oğlumun IŞİD'le işi yoktu. Yetkililerden yardım istiyorum. Oğlumun geri gelmesi için bir şeyler yapılsın" dedi.

"FORMALARI YIRTTILAR"

Şefik Özdemir, oğulları Aydın ve Vedat'ın IŞİD ile bağlantıları olan eşinin akrabaları Muhammet T., Yaşar T. ve Servet G. ile sık sık görüştüklerini belirterek son dönemde yaşam tarzlarını değiştirmeye başladıklarını anlattı: "Futbolu çok seviyorlardı. Onları futbol kursuna gönderiyordum. Ama sonra gitmemeye başladılar. Biri Messi'nin, diğeri Ronaldo'nun formasını giyerdi. Formaları yırtıp sobada yaktılar. Eşim de çarşaf giymeye başladı."

(Kaynak: Habertürk)

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Türk Anne, 6 Çocuğunu Alıp IŞİD'e Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (25)

  • bayburtlu: bu sayfada dolu ıslam dusmanı kafır pkk köpeklerı ve senpatızanları var . . medya dahıll . . . ıslam dan bı haber yasarlar bırde kendı uydurdukları dıne ınanır gercek mumınlerı elestırırsınız zavallı necisler sızı 11 39 Yanıtla MUSTAFA KEMAL: sen nasıl bir cahilsin ya yazık hem cahilsin hemde kendini akıllı görenlerden o IŞİD'e katılanlarda senin gibi islama hizmet ettiğini sanan embesiller 3 3 vanlı065: İşid ile pkk arasında dünya kadar fark var beyinsiz. Vikipedide takip et 5 0 virrrt: En büyük kangal bayburtan cikar senin gibi zuhahhaaaaaa 0 0
  • kayserili hoca: ya arkadaş hala dünya da ve türkiyede bazı kesimler anlamadı gitti, IŞİD in arkasında 45 milyon Sünni Arap var, Işid bir sünni arap harekatıdır. Amaçı Suriye. ırak , ürdün, lübnan, filistin ve Arabistanı içine alacak bir Hilafet Devleti kurmaktır. Bizim ülkede yaşayan birçok kürt kökenli nasıl Kobani için savaşmaya gidiyorsa bu herkese ne kadar normal geliyorsa Türkiyede yaşayan müslüman veya arapların savaşmaya gitmesi niye size tuhaf geliyor. . . 13 15 Yanıtla
  • vanlı065: Kürtler bu kadınıda yok eder. Eceline susayan dişi kedi 18 8 Yanıtla vanlı065: Biz işidin azrailiyiz 6 0
  • BOTANLAR: düğuda milet işid yandaşlarına yer yok diyor karşı çıkıyorsunuz al gör işide katılsın bide ypg orda olmasaydı 200 bin ordusuyla türküye sınırını basıp türküyeye saldırırdı özelikle sivilere saldırırdı çünkü bunlar insanlık düşmanıdır. . . 19 7 Yanıtla Akın: Şimdi 1000 tane ypg li terörist türkiyeyi kurtardımı demek istiyon Ulan ne içiyonuz bizede söyleyin sen 300 spartalı filmine aldanıyon 300 ypg li he işidinde pkk nında ypg ninde ona destek vereninde allah belasını versin 3 3
  • adrenalin: Hep bu tarikatlar sebeb oluyor yobaz zihniyet 20 4 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Sokak satıcılarına darbe: Uyuşturucu ticaretini kaldırımda yaptılar
    18:27 Sokak satıcılarına darbe: Uyuşturucu ticaretini kaldırımda yaptılar

    Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, uyuşturucu ticareti yaptığı belirlenen 2 şüpheliyi yakaladı. Şüphelilerin dikkat çekmemek için uyuşturucu ticaretini kaldırımda yaptıkları tespit edildi ve 142 adet hap ele geçirildi. Güvenlik kameraları tarafından kaydedilen o anlar da inceleniyor.

  • Yeniden Refah Partisi: Asılsız haberlere sandıkta cevap verilecek
    18:25 Yeniden Refah Partisi: Asılsız haberlere sandıkta cevap verilecek

    Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Bekin, seçim öncesi çıkan asılsız haberlere sandıkta cevap verileceğini belirtti. Bekin, medyanın partiye eşit yaklaşmadığını ve bazı kamu kurumlarının tarafsızlığını kaybettiğini ifade etti.

  • Mansur Yavaş: 'Kendi yakınları mülakatsız işe başlatıyor'
    18:25 Mansur Yavaş: 'Kendi yakınları mülakatsız işe başlatıyor'

    Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Beypazarı'nda düzenlediği mitingde, rakibi Altınok'un çocuklarını KPSS sınavına girmeden istisnai kadroyla memur yapmasını eleştirdi ve mülakat sisteminin hala kaldırılmadığını belirtti. Yavaş, hükümeti değiştirmenin tam zamanı olduğunu söyledi.

  • Fatih Erbakan İstanbul adayını çekmek için 3 şartını tekrarladı
    18:24 Fatih Erbakan İstanbul adayını çekmek için 3 şartını tekrarladı

    Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Antalya'da partisinin mitinginde konuşarak İstanbul adaylarının çekilmesi için 3 şartını tekrarladı.

  • Hatay'da 25 Göçmen Yakalandı, Yakalanan Şahısların Anıları Kameraya Yansıdı
    18:23 Hatay'da 25 Göçmen Yakalandı, Yakalanan Şahısların Anıları Kameraya Yansıdı

    Hatay'da polis ekiplerinin yaptığı çalışmalar sonucunda 25 göçmen yakalandı. Aracın bagaj kısmına saklanan 2 şahsın yakalanma anı kameraya yansıdı. Yakalanan göçmenlerin barınma ve nakillerini sağlayan 2 kişi tutuklandı.

  • Şanlıurfa'da Gösteri ve Yürüyüşler 5 Gün Süreyle Yasaklandı
    18:23 Şanlıurfa'da Gösteri ve Yürüyüşler 5 Gün Süreyle Yasaklandı

    Şanlıurfa Valiliği, 2 Nisan'dan itibaren 5 gün süreyle kent genelinde gösteri ve yürüyüşlerin yasaklandığını duyurdu. Valilik, alınan kararın İl İdaresi Kanunu ve Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na dayandığını belirtti. Yasak kapsamında tüm açık alan etkinlikleri, toplanma, yürüyüş, basın açıklaması, miting gibi etkinlikler yasaklanmıştır.

  • Siirt'te dolu tüplerin bulunduğu kamyonet devrildi, 2 kişi yaralandı
    18:22 Siirt'te dolu tüplerin bulunduğu kamyonet devrildi, 2 kişi yaralandı

    Siirt-Şirvan karayolunda meydana gelen kazada, dolu tüplerin içinde olduğu kamyonet şarampole yuvarlandı. Kazada sürücü ve bir kişi yaralandı. Olay yerine sağlık, itfaiye ve jandarma ekipleri sevk edildi. Sürücü kurtarılarak sağlık ekiplerine teslim edildi. Gaz dolu tüplerin patlamaması faciayı önledi. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

  • Hatay'da Kavga Sonrası Tarihi Eser Operasyonu
    18:22 Hatay'da Kavga Sonrası Tarihi Eser Operasyonu

    Hatay'da 2 kardeş arasında meydana gelen kavga sonrası yapılan ev aramasında çeşitli tarihi eserler ele geçirildi. Polis ekipleri, evde bulunan heykel, yazılı tarihi eser, sikke ve kurusıkı fişeklerin yanı sıra uyuşturucu ticaretiyle ilgili not defteri ve cep telefonları da ele geçirdi. Şüpheliler adli mercilere teslim edildi.

  • Siverek'te otomobilin çocuğa çarpma anı kamerada
    18:22 Siverek'te otomobilin çocuğa çarpma anı kamerada

    Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde bir otomobilin, küçük bir çocuğa çarpma anı güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı. Kaza sonucunda çocuk metrelerce sürüklendi ancak hayati tehlikesi bulunmuyor.

  • AK Parti Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediye başkanlarından destek çağrısı
    18:21 AK Parti Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediye başkanlarından destek çağrısı

    Konya'da AK Parti Büyükşehir Belediyesi ile merkez ilçe belediye başkanları, 31 Mart Pazar günü yapılacak seçimlerde vatandaşlardan destek istedi. Cuma namazı sonrası düzenlenen basın açıklamasında, AK Parti yetkilileri saha çalışmalarının yoğun şekilde sürdüğünü ve seçim sonuçlarının Konya'ya büyük hizmetler getireceğine inandıklarını belirtti. Belediye başkanları da Konya için canla başla çalıştıklarını ve destek istediklerini ifade etti.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan:
    18:21 Cumhurbaşkanı Erdoğan: "İstanbul Bir Beş Sene Daha Kaybedemez"

    Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'un Sancaktepe ilçesinde düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, her şeyi akıl ve vicdan terazisinde tartacaklarını, kırgınlık ve öfke yerine sağduyuyla meseleye yaklaşacaklarını belirtti. Erdoğan, kullanacakları bir oyun beş senelerini etkileyeceğini unutmayacaklarını vurgulayarak, İstanbul'un bir 5 sene daha kaybedemez olduğunu ifade etti.

  • Erzurum Muhtarlar Derneği Başkanı Cemal Korkmaz 6. kez muhtarlığa aday oldu
    18:20 Erzurum Muhtarlar Derneği Başkanı Cemal Korkmaz 6. kez muhtarlığa aday oldu

    Erzurum Muhtarlar Derneği Başkanı ve Rabia Ana Hatun Mahallesi'nin 5 dönemdir muhtarlığını yapan Cemal Korkmaz, mahallelilerin yoğun teveccühü üzerine 6'ncı kez muhtarlığa aday oldu.


Advertisement