Ümraniye'de Şölen Havasında Spor Oyunları Ödül Töreni - Son Dakika
Yerel

Ümraniye'de Şölen Havasında Spor Oyunları Ödül Töreni

Ümraniye Belediyesi’nin bu yıl 7’ncisini gerçekleştirdiği Geleneksel Spor Oyunları’nda dereceye girenlere ödülleri düzenlenen törenle verildi.

20.05.2015 10:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ümraniye Belediyesi'nin bu yıl 7'ncisini gerçekleştirdiği Geleneksel Spor Oyunları'nda dereceye girenlere ödülleri düzenlenen törenle verildi. Törende konuşan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, "Cevherleri gün yüzüne çıkarmanın gayreti içerisindeyiz" dedi.

Ümraniye Belediyesi tarafından bu yıl 7'ncisi gerçekleştirilen Ümraniye Belediyesi Geleneksel Spor Oyunları'nda dereceye girenlere ödülleri düzenlenen muhteşem bir törenle verildi. Haldun Alagaş Spor Kompleksi'nde düzenlenen törene Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can'ın yanı sıra, AK Parti İstanbul Milletvekili ve 1. Bölge Milletvekili Adayı Osman Boyraz, Ümraniye Milli Eğitim Şube Müdürü Arif Karabıçak, Ümraniye Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Muhammed Kılıç, AK Parti Ümraniye İlçe Kadın Kolları Başkanı Mukaddes Tosun, AK Parti Ümraniye İlçe Başkan Yardımcıları, Ümraniye Belediye Başkan Yardımcıları, muhtarlar, birim müdürleri, STK temsilcileri, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katıldı. Spor Oyunları'nda 69 okuldan 7 bini aşkın öğrenci, 12 branşta 488 müsabakada yarışarak, 199 kupa ve 2 bin 660 madalyayı almaya hak kazandı. Ahmet Onay Ortaokulu'nun halk oyunları gösterisi ile başlayan programda Avrupa Şampiyonu ve Dünya 3'üncüsü olan öğrencilerin sergilediği Wus-Hu gösterisi büyük alkış topladı.

Açılış konuşmasını yapan Ümraniye Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Muhammed Kılıç, "Bu sene yaklaşık 7 binin üzerinde öğrenci çeşitli branşlarda yarıştı. Ahlaki kurallar çerçevesinde spor yaptınız, başarılı oldunuz. Bu başarıları daha da ileriye taşıyacağınızı düşünüyorum. Bizler sizleri çok seviyoruz ve çok değer veriyoruz. Sizler geleceğin şampiyonlarısınız. Programın düzenlenmesinde gece gündüz çalışarak bize destek olan başta Sayın Belediye Başkanımız Hasan Can Bey'e, okul idarecilerine ve katılımlarınızdan dolayı sizlere teşekkür ediyorum" dedi.

Ümraniye Milli Eğitim Şube Müdürü Arif Karabıçak ise, "İlçemizde 120 bin öğrenci bulunuyor. Bu öğrencilerin spor yapmaya ihtiyacı var. İnşallah bizler de İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Ümraniye Belediyesi, Ümraniye Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü ile birlikte daha nice spor oyunlarında bir araya geleceğiz. Bu vesileyle okul müdürlerine, velilere ve spor oyunlarına katılarak çaba sarf eden tüm öğrencilerimizi tebrik ediyorum" diye konuştu.

"YARININ TÜRK GENÇLİĞİ SİZİN OMUZLARINIZDA YÜKSELECEK"

Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, "Ne mutlu ki Ümraniye Belediyesi olarak Spor Oyunları'nın bu yıl 7'ncisini gerçekleştiriyoruz. Parklar, kültür merkezleri, sağlık binaları, belediye hizmet binaları yapıyoruz. Ancak bunların hepsi 50 veya 100 yıl sonra ömrünü tamamlayacak. Ama bizim öyle bir şey yapmamız lazım ki, bu yaptığımız şey nesilden nesile devam etsin! İşte biz Ümraniye Belediyesi olarak, cevherleri gün yüzüne çıkarmanın gayreti içerisindeyiz. Sporda, edebiyatta, şiirde, resimde ve dahi çocukları gün yüzüne çıkarmada olduğu gibi! Bu gün icra ettiğimiz programa, 88 okuldan 20 bin civarın da öğrenci katılarak, 500'e yakın yarışmada mücadele etmiş. Sonuç olarak da 199 tane kupa dağıtılacak. Peki biz ne yapmak istiyoruz? 88 okuldan 7 bin çocuğumuz bu yarışmalara katılmış. Bunların hepsi ömür boyu profesyonel anlamda spor mu yapacaklar? ya da profesyonel sporcu mu olacaklar? Elbette hepsi sporcu olmayacak. Fakat biz şunu sağlamak istiyoruz; spor yapan bir gençlik ve spor alışkanlığı kazanmış bir gençlik istiyoruz. Çünkü bu spor yarışmalarıyla içlerinden gerçekten çeşitli dallarda yeteneği olan cevherleri gün yüzüne çıkartmak suretiyle onları yarınlara, yarınların Türkiye'sine Türkiye şampiyonları, Avrupa şampiyonları, hatta dünya şampiyonları olarak yetiştirmeye çalışıyoruz" diye konuştu.

Başkan Can, "Bu cevherlerin toplumda, aileler, okuldaki öğretmenler ve spor dünyasının içinde yer alanların farkında olmasını sağlamaya da çalışıyoruz. Yaptığımız budur, cevher çıkartmak. Bizim yarışmalarımıza katılarak, yarışmalarda derece almış kardeşlerimizden mutlaka Türkiye'yi Avrupa'da temsil edecek şampiyonlar çıkacaktır. Bu kardeşlerimizin yaşamı boyunca spor yapmalarını sağlarsak eğer, kendimizi bir başarı elde ettik sayarız. İnşallah bu çocuklar, spor camiası tarafından da fark edilir ve yarınlarda Türkiye'yi temsil edecek şampiyonlar güzel bayrağımızı, hilalimizi dünyanın her tarafında göklere çektirecekler" dedi.

"GENÇLER KENDİNİZİ ÖNEMSEYİN"

"Daha Çok Dahi Çocuk" projesinin öneminden de bahseden Başkan Can, "Ümraniye'nin okullarında özellikle ilkokul 2, 3 ve 4'üncü sınıflarda okuyan dahi derecedeki zeki çocuklarımızı tespit ettik. IQ'larını ölçtük. Daha sonra bu çocuklara eğitim verecek olan öğretmenleri ve ailelerini hazırladık. Diğer çocuklardan farklı olan bu çocuklarımızla birlikte inşallah bu projeye devam edeceğiz. İstanbul Kalkınma Ajansı, İstanbul Üniversitesi ve TÜZDEV ile birlikte yaptığımız bu proje ile Ümraniye'nin dahi çocuklarını gün yüzüne çıkarıyoruz. Öte yandan yine birkaç gün sonra 11. Geleneksel Resim, Hikaye ve Resim yarışmalarının ödül töreni yapılacak. Eli kalem tutan, iyi şiir ve hikaye yazan tüm çocuklarımızı gün yüzüne çıkarıyoruz. Gençler kendinizi önemseyin. Çünkü biz sizi çok önemsiyoruz. Yarınlar sizin, yarınlar hepimizin. Türkiye'yi siz yöneteceksiniz. Bu ülke size emanet olacak. Elbette bu bir yarışmadır. Ama gerçek şampiyon bu yarışmaya katılıp, hayatı boyunca spor yapmaya devam eden gençlerdir. Sizler de spora devam edin. Yarının Türk gençliği sizin omuzlarınızda yükselecek. Sizden çok şey bekliyoruz" diyerek sözlerini noktaladı.

AK Parti İstanbul Milletvekili ve 1. Bölge Milletvekili Adayı Osman Boyraz, "Ümraniye Belediye Başkanımız 2004 yılında belediye başkanı adayı olduğunda Ümraniye sokaklarında bir yazı vardı; 'Ümraniye'ye Can geldi' diye. Belediyeciliğin sadece yol yapmak olmadığını gösteren belediye başkanımıza sizler adına teşekkür ediyorum. Çünkü kendisi onlarca gence her türlü desteği veren bir belediye başkanıdır. Siz gençler çok değil, sadece 10 ya da 15 yıl sonra belki de bu kürsülerde hitap edeceksiniz. Millete siz hizmet edeceksiniz. Hepinize başarılar diliyorum" dedi.

Konuşmaların ardından 7'inci Geleneksel Spor Oyunları'nda dereceye girenlere ödülleri verildi. Şampiyonlara ödüllerini Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can ve konuklar verdi.

Tören sonunda sevilen sanatçı Fettah Can muhteşem birer konser verdi. Gençlerin yoğun ilgi gösterdiği konserde birbirinden güzel şarkılarını seslendiren Fettah Can, seyircilerden büyük alkış aldı. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ümraniye'de Şölen Havasında Spor Oyunları Ödül Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Gazze Şeridi'nde İsrail Saldırısında Belediye Başkanı Hayatını Kaybetti
    09 Nis Gazze Şeridi'nde İsrail Saldırısında Belediye Başkanı Hayatını Kaybetti

    Gazze Şeridi'nde İsrail güçlerinin düzenlediği hava saldırısında Maghazi Belediye Başkanı Hatem el-Ghamri ve 4 kişi hayatını kaybetti. Uluslararası topluma İsrail'e yönelik insanlığa karşı işlediği suçlardan dolayı soruşturma açılması çağrısı yapıldı.

  • AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu: AK Parti Kürtlerden biraz daha uzaklaştı
    09 Nis AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu: AK Parti Kürtlerden biraz daha uzaklaştı

    AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu, 31 Mart Yerel Seçimleri sonrası Kürt seçmenin tercihlerini ve AK Parti'nin durumunu değerlendirdi. Miroğlu, Kürt seçmenin, AK Parti ve DEM gibi partilere oy vererek, marjinal sokak siyasetinden kurtulup siyasetin merkezinde söz sahibi olmak istediğini belirtti.

  • Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısı
    09 Nis Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısı

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısında bulundu. Bugün öğle saatlerinden itibaren artarak akşam saatlerine kadar yerel olarak kuvvetli olması beklenen gök gürültülü sağanak nedeniyle vatandaşlar sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarıldı.

  • SUBÜ Rektörü ve CHP PM Üyesi Ramazan Bayramı Mesajı Yayımladı
    09 Nis SUBÜ Rektörü ve CHP PM Üyesi Ramazan Bayramı Mesajı Yayımladı

    Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık ve CHP Parti Meclisi (PM) Üyesi Ecevit Keleş, Ramazan Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı. Sarıbıyık, bayramın manevi atmosferine vurgu yaparak, Filistin ve Doğu Türkistan'da yaşanan zulümlere dikkat çekti. Keleş ise bayramın birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularını pekiştirmesi gerektiğini belirtti.

  • Burhaniye'de 2024-2029 Dönemi Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi
    09 Nis Burhaniye'de 2024-2029 Dönemi Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

    Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler başkanlığında, 31 Mart Yerel Seçimlerinden sonra 2024-2029 döneminin ilk meclis toplantısı gerçekleştirildi. Yeni dönem meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, belediye daire müdürleri, basın mensupları ve Burhaniyeliler toplantıya katıldı. Toplantıda meclis başkan vekilleri, meclis katipleri ve encümen üyeleri seçildi. Ayrıca komisyon üyeleri belirlendi ve 2023 Yılı Faaliyet Raporu görüşüldü.

  • Pazaryeri Belediye Meclisi Toplantısında Encümen Üyeleri ve Komisyonlar Belirlendi
    09 Nis Pazaryeri Belediye Meclisi Toplantısında Encümen Üyeleri ve Komisyonlar Belirlendi

    31 Mart Yerel Seçimlerinden sonra Pazaryeri Belediye Meclisi ilk kez toplandı. Toplantıda encümen üyeleri, başkan vekili ve plan bütçe komisyonu belirlendi. Belediye Başkanı Zekiye Tekin, yeni dönemin Pazaryeri ilçesine hayırlı olmasını temenni etti.

  • TÜRKPATENT, coğrafi işaretli ürün sayısını açıkladı
    09 Nis TÜRKPATENT, coğrafi işaretli ürün sayısını açıkladı

    Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT) tarafından tescil edilen coğrafi işaretli ürün sayısı geçen yıl sonunda 1512 olurken, Gaziantep ürünü tescillenen iller sıralaması, Hatay da en fazla coğrafi işaret başvurusu yapan iller arasında ilk sırada yer aldı. Türkiye'nin coğrafi işaret tescilli ürün sayısı 2023 sonu itibarıyla 1512 oldu. Kuruma geçen yıl 371 ürün için başvuru yapıldı ve bunlardan 209'u coğrafi işaret tescili aldı.

  • Akyazı Belediyesi'nin İlk Meclis Toplantısında Başkan Soykan Konuştu
    09 Nis Akyazı Belediyesi'nin İlk Meclis Toplantısında Başkan Soykan Konuştu

    Akyazı Belediyesi'nin 31 Mart Yerel Seçimleri'nin ardından gerçekleştirilen ilk meclis toplantısında Belediye Başkanı Bilal Soykan, Akyazı'nın güzelleştirilmesi ve değer katılması için çalışacaklarını belirtti.

  • Barış Pınarı Harekatı'yla temizlenen Tel Abyad ve Rasulayn'da halk, huzur içinde Ramazan Bayramı'na giriyor
    09 Nis Barış Pınarı Harekatı'yla temizlenen Tel Abyad ve Rasulayn'da halk, huzur içinde Ramazan Bayramı'na giriyor

    Barış Pınarı Harekatı'yla terör örgütü YPG/PKK'dan temizlenen Suriye'nin Tel Abyad ve Rasulayn ilçelerinde halk, Türkiye'nin çabalarıyla sağlanan huzur ve güven ortamında beşinci Ramazan Bayramı'na girecek. Buna rağmen ekonomik zorluklar yaşayan halk, pazarda alışveriş yaparak bayrama hazırlanıyor.

  • Zeytinburnu Belediye Meclisi Yeni Dönem İlk Toplantısını Gerçekleştirdi
    09 Nis Zeytinburnu Belediye Meclisi Yeni Dönem İlk Toplantısını Gerçekleştirdi

    31 Mart Yerel Seçimleri'nin ardından Zeytinburnu'nun 5 yıllık yeni yönetiminde söz sahibi olacak belediye meclis üyeleri, Belediye Başkanı Ömer Arısoy'un başkanlığında ilk toplantısını gerçekleştirdi.

  • Tokat Belediye Başkanı atlı ziyaretçilerle karşılaştı
    09 Nis Tokat Belediye Başkanı atlı ziyaretçilerle karşılaştı

    Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, atla safari yaparak gelen Ceylan Kırca ve Sümmani Yılmaz tarafından beklenmedik bir ziyaretçi grubuyla karşılaştı. Başkan ve vatandaşlar bu ilginç ziyaret karşısında hayrete düştü.

  • Meksika'da 33 yıl sonra ilk kez görülen güneş tutulması izlendi
    09 Nis Meksika'da 33 yıl sonra ilk kez görülen güneş tutulması izlendi

    Meksika'nın başkenti Mexico City'de yaşayanlar, 33 yıl sonra ilk kez görülen güneş tutulmasını izlemek için sahillere ve Meksika Ulusal Özerk Üniversitesi'nin kampüsüne akın etti. Tutulma, Meksika'nın kuzeyindeki bazı şehirlerde net şekilde izlendi. Meksikalılar ve turistler, tarihi anlara tanıklık etmek için tutulmanın görüldüğü kentlere akın etti.


Advertisement