Ümraniyeli Minikler Depremi Simülasyonda Yaşadı - Son Dakika
Güncel

Ümraniyeli Minikler Depremi Simülasyonda Yaşadı

Ümraniyeli Minikler Depremi Simülasyonda Yaşadı

Ümraniye Belediyesi’ni Yaz Spor Okulu öğrencilerine, olası bir depremde neler yapılması gerektiği anlatıldı.

18.08.2014 17:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ümraniye Belediyesi'ni Yaz Spor Okulu öğrencilerine, olası bir depremde neler yapılması gerektiği anlatıldı. Minikler öğrenciler Kandilli Rasathanesi Fay Hatları Tır'ında 7.4 şiddetinde depremin simülasyonunu da yaşadı.

Ümraniye Belediyesi Sivil Savunma Amirliği, '17 Ağustos Depremi Şehitlerini Anma Törenleri' kapsamında, Ümraniye Yaz Spor Okulu Öğrencileri'ne olası bir depremde neler yapılması gerektiğini anlattı. Kandilli Rasathanesi Fay Hatları Tır'ında anlatılan deprem eğiminde minik öğrenciler, 7.4 şiddetindeki depremi yaşadı. Öğrenciler, deprem arasında ve sonrasında yapılması gerekenleri başarıyla tamamladı.

Ümraniye Meydanı'nda ki tören de konuşma yapan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can 17 1999 depreminin unutulmaması gerektiğini belirterek, " Türkiye birçok deprem yaşadı ama bu deprem Türkiye'nin yaşadığı depremlerin en vurucu olanıydı. Vurucu olmasının sebebi, elbette ki 7.4 olması önemli bir faktördü ama en önemli faktör vurduğu bölgenin nüfus itibari ile çok sayıda insanın yaşadığı bir bölge olmasıdır. Resmi kayıtlara 17 bin civarında insanımızın o gece depremde vefat etmesiydi. Biz akıllanmayız deriz. Ama ben bu kanaatte değilim. Türkiye 17 Ağustos depremin de akıllanmıştır" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Ümraniyeli Minikler Depremi Simülasyonda Yaşadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement