Ümraniyeli Vatandaşlar Başkan Can'ın Duasıyla Oruçlarını Açtı - Son Dakika
Güncel

Ümraniyeli Vatandaşlar Başkan Can'ın Duasıyla Oruçlarını Açtı

Ümraniye Belediyesi tarafından Ramazan ayı etkinlikleri kapsamında düzenlenen iftar programına katılan yaklaşık 3 bin kişi, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’ın duaları eşliğinde oruçlarını açtı.

30.06.2015 22:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ümraniye Belediyesi tarafından Ramazan ayı etkinlikleri kapsamında düzenlenen iftar programına katılan yaklaşık 3 bin kişi, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can'ın duaları eşliğinde oruçlarını açtı.

On bir ayın sultanı Ramazan ayının gelmesi ile birlikte Ümraniye Belediyesi, Ramazan'ın ve orucun maneviyatını anlamak ve vatandaşları bir araya getirerek sohbet ortamı oluşturmak için düzenlediği iftar programlarına devam ediyor. Ramazan ayı etkinlikleri kapsamında çalışmalarına devam eden Ümraniye Belediyesi, Mehmet-Mediha Tansel Ortaokulu bahçesinde yaklaşık 3 bin kişiyi iftar sofrasında buluşturdu. İftar programına Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve yaklaşık 3 bin kişi katıldı. Okul bahçesine gelen Başkan Can'a vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Vatandaşların masalarını ziyaret ederek onlarla sohbet eden Başkan Can, bol bol fotoğraf çektirdi. Ezan okunmadan önce kürsüye çıkarak konuşma yapan Can, ezanın okunmasının ardından konuşmasını bitirerek vatandaşlara iftar duası yaptırdı. Oruçlarını açmak için bekleyen vatandaşlar Başkan Can'ın söylemiş olduğu duaları yüksek sesle tekrar etti.

"İFTAR SOFRALARI ÜMRANİYE'NİN BEREKETİDİR"

İftar programına katılarak vatandaşlarla orucunu açan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, "İftar sofralarımız Ümraniye'mizin bereketidir. Her sene tertip ettiğimiz iftar sofralarından sadece bir tanesinde yani burada vatandaşlarımızla bir araya geldik. Bu akşam 8 ayrı noktamızda iftar sofrası kurduk. Gördüğünüz gibi vatandaşlarımız çok mutlular. Ümraniye'de 8 ayrı noktada her bir biri de birkaç mahalleyi içerecek şekilde düzenledik. Bu noktalarda yaklaşık 3 bin ile 5 bin kişi arasında vatandaşımızı misafir ediyoruz. 5 ayrı düğün salonunda ve halk bahçelerinde iftarlarımız devam ediyor. Gördüğünüz gibi vatandaşlarımız güzel ve yemekleri güzelleştirenler vatandaşlarımız Allah oruçlarınız kabul etsin" diye konuştu.

"DEVLET HASTANESİNİN KARŞISINA İFTAR SOFRASI KURDUK"

" Ümraniye Devlet Hastanesi'ndeki vatandaşlarımızın mağduriyetini gidermek için oraya iftar sofrası kurduk" diyen Başkan Can, "Ümraniye'nin çeşitli noktalarında iftar sofralarımız var. Bunların birçoğunu düğün salonlarımızda yapıyoruz. İhtiyaç hissedilen yerlerde düğün salonları kiraladık ve vatandaşlarımızı mağdur bırakmamak için iftar sofrası kurduk. Bu düğün salonlarımızdan bir tanesi de Ümraniye Devlet Hastanesi'nin karşısında bulunuyor. Oradaki iftar programı hem halkımıza hitap ediyor hem de hastaneye gelen vatandaşlarımıza hitap ediyor. Yani hastasının yanında refakatçi olarak kalmakta olan vatandaşlarımızın zor durumda kalmaması için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Hastalarıyla uğraşan vatandaşlar yemekleri falan unutuyor ama bizler onları unutmadık hemen yanı başlarına iftar sofrası kurduk" şeklinde konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Ümraniyeli Vatandaşlar Başkan Can'ın Duasıyla Oruçlarını Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement