Umuda Yolculuğuna Giderken Yakalandılar - Son Dakika
Güncel

Umuda Yolculuğuna Giderken Yakalandılar

Umuda Yolculuğuna Giderken Yakalandılar

İzmir'in Aliağa İlçesi'nde jandarmanın durdurduğu iki minibüste, yasa dışı yollardan Yunanistan'ın Midilli Adası'na geçmeye hazırlandıkları belirlenen 23'ü 18 yaşından küçük 58 Suriyeli yakalandı.

15.01.2016 14:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'in Aliağa İlçesi'nde jandarmanın durdurduğu iki minibüste, yasa dışı yollardan Yunanistan'ın Midilli Adası'na geçmeye hazırlandıkları belirlenen 23'ü 18 yaşından küçük 58 Suriyeli yakalandı. Minibüslerdeki aramalarda ele geçirilen bir lastik motorlu lastik bot, bir bidon mazot ve çok sayıdaki can yeleğine de el konuldu.

Dün saat 07.00 sıralarında, Şakran Mahallesi girişinde rutin trafik kontrolü yapan Jandarma Trafik ekipleri, şüphelendikleri 35 AF 7860 ve 35 AF 7607 plakalı iki minibüsü durdurmak istedi. Jandarmanın 'Dur' ihtarına uymayan iki minibüs kaçmaya başladı. Mahalle çıkışında yolu kesen jandarma, iki minibüsü durdurdu. İzmir'in Konak İlçesi, Basmane Semti'nden, bindikleri minibüslerle yasa dışı yollardan Yunanistan'ın Midilli Adası'na geçmek için Dikili İlçesi sahillerine gittikleri öğrenilen 23'ü yaşı 18'den küçük 58 Suriyeli yakalandı. İki minibüsten birini kullandığı belirlenen Türk vatandaşı 29 yaşındaki Şemsettin A. da gözaltına alındı. Diğer minibüsü ise bir Suriyeli'nin kullandığı belirlendi. Minibüslerdeki aramada, bir motorlu lastik bot, bir bidon benzin ve çok sayıdaki can yeleği ele geçirildi.

Yakalanan 58 Suriyeli Aliağa İlçe Jandarma Komutanlığı'ndaki işlemlerinin ardından İzmir İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne teslim edildi. Minibüsün Türk şoförü Şemsettin A. ise sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklanıp, Şakran Cezaevi'ne gönderildi. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Umuda Yolculuğuna Giderken Yakalandılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement