Umuda Yolculuk Bu Kez Kocaeli'de Sona Erdi - Son Dakika
Güncel

Umuda Yolculuk Bu Kez Kocaeli'de Sona Erdi

Umuda Yolculuk Bu Kez Kocaeli\'de Sona Erdi

Yunanistan’a gitmek amacıyla İstanbul’dan Çanakkale’ye seyahat eden bir otobüs dolusu Suriyeli göçmen Kocaeli’de yakalandı.

26.07.2015 09:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yunanistan'a gitmek amacıyla İstanbul'dan Çanakkale'ye seyahat eden bir otobüs dolusu Suriyeli göçmen Kocaeli'de yakalandı.

Alınan bilgilere göre, yaklaşık 60 kişilik mülteci grubu 34 KJ 5803 plakalı ve 30 kişi kapasiteli olan midibüs ile Çanakkale'ye doğru İstanbul'dan yola çıktı. Kocaeli Emniyet Müdürlüğü'ne gelen bir bomba ihbarı üzerine aracı takibe alan ekipler, D-100 karayolu Alikahya Sapağı mevkiinde aracı durdurdu.

Bomba ihbarı yapılan araç polis ekipleri tarafından durdurulduktan sonra ise acı gerçek ortaya çıktı. 30 kişi kapasiteli midibüsün içerisinden yaklaşık 60 kişilik mülteci grubu indi. Suriyeli oldukları ve İstanbul'dan yola çıkarak Kocaeli ve Bursa'dan geçerek Çanakkale'ye ulaşmayı planladıkları öğrenilen mülteciler, Çanakkale'den tekne ile kaçak olarak Yunanistan'a gitmeyi amaçlaıyordu. Grubun içerisindeki küçük çocuklar ise yaşadıkları olaydan habersiz bir şekilde alanda çeşitli oyunlar oynayarak vakit geçirirken, kameraların kendilerini çektiğini gören aileleri ise yüzlerini gizlemeye çalıştı.

Kocaeli Emniyeti'nin ihbar üzerine yaptığı çalışma sonrasında yakalanan Suriyeli mülteciler, emniyetteki sorgularının tamamlanmasının ardından sınır dışı edilmek üzere Yabancılar Şube Müdürlüğü'ne teslim edildi. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Umuda Yolculuk Bu Kez Kocaeli'de Sona Erdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement