Umudu Cezaevindeki Babası - Son Dakika
Güncel

Umudu Cezaevindeki Babası

Batman'da böbrek yetmezliği bulunan ve 3 yıldır diyalize giren 15 yaşındaki Mizgin Bahar Noyan, donör olabileceği belirlenen cezaevindeki babasından nakil bekliyor Avukat Bağatır: "Hükümlü Alaaattin Noyan'ın yapılan tetkiklerde donör olabileceğinin belirlenmesiyle gerekli başvuruyu yaptık"

11.07.2014 11:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

YILMAZ EKİNCİ - Batman'da böbrek yetmezliği bulunan ve 3 yıldır diyalize giren 15 yaşındaki Mizgin Bahar Noyan, yapılan tetkiklerle donör olabileceği belirlenen cezaevindeki hükümlü babasından böbrek nakli bekliyor.

Şirinevler Mahallesinde yaşayan 8'nci sınıf öğrencisi Noyan için doktorların böbrek nakli yapılmasının gerekli olduğunu bildirmesi üzerine anne Sakina Noyan böbreğini bağışlamak istedi.

Anne Noyan'a aşırı kilosu nedeniyle nakilde bulunamayacağının belirtilmesi üzerine Batman Cezaevinde hükümlü babası Alaattin Noyan'ın (45) kızına böbreğini bağışlaması için tetkik yapıldı.

Dicle Üniversitesi (DÜ) Tıp Fakültesi Hastanesinde gerçekleştirilen tetkiklerde baba Noyan'ın donör olabileceği belirlendi.

Noyan ailesi, avukatları aracılığıyla cezaevindeki babadan nakil yapılması için gerekli iznin verilmesi konusunda Batman Cumhuriyet Başsavcılığına başvuruda bulundu.

"Çocuğum günden güne eriyor"

Anne Noyan (34), AA muhabirine, 3 yıl önce rahatsızlanan kızının özel bir hastanede uygulanan yanlış tedavi sonucu iki böbreğinin zarar gördüğünü ileri sürdü.

Bu nedenle kızının haftada üç kez diyalize girerek yaşamını sürdürmek zorunda kaldığını savunan Noyan, kızının sağlığına kavuşması için nakil yapılması gerektiğini belirtti.

Noyan, eşinin siyasi bir nedenle 7 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldığını ifade ederek, eşinin kızına böbreğini bağışlamak istediğini ancak bunun için bir süre hastanede yatması gerektiğini dile getirdi.

Çok istemesine rağmen kilosu nedeniyle kızına böbreğini veremediğini anlatan Noyan, şöyle dedi:

"Çocuğum günden güne gözümün önünde eriyor. Bir anne olarak buna dayanamıyorum. Kızım bir yılda 18 kilo vererek 35 kilograma düştü. Diyalizde düşüp bayılıyor. Kan değerleri sürekli düşüyor. Tansiyonu nedeniyle yoğun bakıma giriyor. Bir anne olarak çok üzülüyorum. Cezaevindeki babasından nakil yapılması konusunda başbakan ve sağlık bakanından destek bekliyoruz."

Mizgin Bahar Noyan ise bir an önce eski sağlığına kavuşmak istediğini kaydetti.

Savcılığa dilekçe ile başvuru

Noyan ailesinin avukatı Mehmet Bağatır da Mizgin Bahar Noyan'ın tedavisini yapan doktorlarla görüştüklerini,  böbrek nakli yapılması gerektiği yönünde görüş belirtmeleri üzerine hükümlü babası Alaattin Noyan'a gerekli tetkiklerin yapıldığını anlattı.

"Hükümlü Noyan'ın yapılan tetkiklerde donör olabileceğinin belirlenmesi sonucu Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğüne iletilmek üzere savcılığa gerekli başvuruyu yaptık" diyen Bağatır, olumlu bir yanıtın gelmesinin ardından baba Noyan'ın hastaneye yatırılarak nakil sürecine başlanacağını sözlerine ekledi. - Batman

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Umudu Cezaevindeki Babası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement