Umudum Yarınlar Projesi" Tanıtıldı - Son Dakika
Kültür Sanat

Umudum Yarınlar Projesi" Tanıtıldı

Varto ilçesinde kız ve erkek çocukların okullaşma oranını arttırmak amacıyla hazırlanan "Umudum Yarınlar Projesi", düzenlenen toplantıyla tanıtıldı.

21.01.2016 16:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Varto ilçesinde kız ve erkek çocukların okullaşma oranını arttırmak amacıyla hazırlanan "Umudum Yarınlar Projesi", düzenlenen toplantıyla tanıtıldı.

Avrupa Birliğince (AB) hibe desteği verilen projenin tanıtımı, Varto Endüstri Meslek Lisesi toplantı salonunda yapıldı. Projeyle ilgili konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Nuri Sait Yetkiner, proje ile eğitimde önemli aşamalar kaydedeceklerini söyledi.

Özellikle kız çocukları başta olmak üzere, orta öğretim ve kademelerinde olup okula devam edemeyen ya da eğitim sistemi dışında kalanlara yönelik proje olduğunu hatırlatan Yetkiner, şöyle konuştu:

"Yaşları 15-25 arası olan 100 kızın okula devamlarının artırılması ve eğitim sistemine geri kazandırılması için köy, köy gezip çalışmalar yapılacak. Muş'a iki milyonluk bir bütçe ayrıldı ve beş okulumuzun projesi geçti. Diğer okullarımız bununla ilgili proje üretmedikleri için biz ancak Muş'a ayrılan iki milyon Avro'nun bir milyonunu Muş'a getirebildik. Bu bir milyon Avro'nun 187 bini Varto ilçemize geldi. Bir milyonun neredeyse beşte birini Varto'ya getirebildik. Bir başarı olarak görülür, ama yeterli değildir. Çünkü iki milyonun bir milyonunu geri gönderdik. Bu geri dönen para hepimizin başarısızlığıdır. 187 bin getirdik diye övünüyoruz. Ama işin diğer tarafına baktığımız zaman elimizin tersi ile bir milyonu geri teptik."

Umudum Yarınlar projesinin adının insanları hüzünlendirdiğini de sözlerine ekleyen Yetkiner, "Umudu yarına bırakmışız. İnşallah yarın biraz daha iyi olur düşüncesiyle gidiyoruz. Hep birlikte el ele vererek önce evimizi, sonra şehrimizi, sonra ilimizi, ülkemizi ve dünyamızı huzurlu, sağlıklı, şiddetten arınmış özgürlükçü demokrasiye kavuşturmak dileğiyle" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Umudum Yarınlar Projesi' Tanıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement