Umurbey İpek Fabrikası Küllerinden Doğuyor - Son Dakika
Güncel

Umurbey İpek Fabrikası Küllerinden Doğuyor

Umurbey İpek Fabrikası Küllerinden Doğuyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi, 30 yıl öncesine kadar üretim yapan ve şu anda harabe halde bulunan Tarihi Umurbey İpek Fabrikasının yenileme çalışmalarını başlattı.

25.08.2014 14:43  Güncelleme: 15:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Umurbey Mahallesi'nde yer alan fabrika alanında incelemelerde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Kültür ve Turizm Daire Başkanı Aziz Elbas'tan yapılacak restorasyon ve rekonstrüksiyon çalışmaları hakkında bilgiler aldı.

200 bin insana hitap edecek

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Umurbey Mahallesi'nde bulunan 5000 metrekare alana sahip tarihi ipek fabrikasının her türlü sosyal ve kültürel faaliyetin yürütülebileceği, sporun yapılabileceği bir alan olarak yeniden düzenleneceğini söyledi. Bursa'nın yaşanabilir sağlıklı bir kent olması için yoğun çaba sarf ettiklerini, bu kapsamda şehirde ne kadar tarihi eser varsa bir bir ayağa kaldırdıklarını belirten Başkan Altepe, şimdi de harabe halde bulunan ipek fabrikasına el attıklarını söyledi. Tarihi işletmenin Bursa'nın en gözde mahallelerinden Umurbey'de bulunduğunu, etrafının Mollaarap ve Yenimahalle ile çevrili olduğunu belirten Başkan Altepe, yakın zamanda tamamlanacak yenileme çalışmalarının ardından fabrikanın yaklaşık 200 bin insanın ulaşabileceği önemli bir merkez haline geleceğini ifade etti.

Yıldırım'a değer katacak

Büyükşehir Belediyesi olarak Tarihi Umurbey İpek Fabrikası'yla örnek bir kentsel tasarım projesi gerçekleştirdiklerine değinen Başkan Altepe, "30 yıl öncesine kadar çalışan ve üreten fabrika, şu anda harabe halde. Restorasyon ve rekonstrüksiyon çalışmalarını başlatmaktan dolayı mutluyuz. İnşallah 1 yıla kadar burası, her türlü sosyal ve kültürel faaliyetin yapılabildiği, spor alanları olan, yüzme havuzlarının bulunduğu güzel bir merkez halini almış olacak. Tüm bölge semtlerine hizmet edecek" dedi. Tarihi Umurbey İpek Fabrikası'nın dönüştürülmesine ilişkin ihalenin yapıldığını ve müteahhit firmanın mesaiye başladığını ifade eden Başkan Altepe, "İnşallah 2015 ortalarında bu güzel tesisi hep birlikte görmüş olacağız. Yıldırım'a da bölgeye de büyük değer katacak. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Umurbey İpek Fabrikası Küllerinden Doğuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement