Umurlu Mahallesinde Çiçek Karantinası - Son Dakika
Yerel

Umurlu Mahallesinde Çiçek Karantinası

Umurlu Mahallesinde Çiçek Karantinası

Efeler ilçesi Umurlu Mahallesi Yarık Kavak mevkinde büyükbaş hayvanlarda görülen hastalık sonrasında bölge resmi karantinaya alındı.

29.07.2015 09:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Efeler ilçesi Umurlu Mahallesi Yarık Kavak mevkinde büyükbaş hayvanlarda görülen hastalık sonrasında bölge resmi karantinaya alındı. Yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan, "Endişe edilecek bir durum yok" dedi.

Efeler Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü, ilçede vektör ve kemirgenlerle mücadele hizmeti kapsamında Umurlu Mahallesi Yarık Kavak mevkine büyükbaş hayvanlarda çiçek hastalığının görülmesi üzerine, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri ile koordineli çalışma başlatarak, karasinek ve dezenfektan uygulaması yaptı.

ORTAK ÇALIŞMA YAPILDI

Ortak yürütülen çalışmayla ilgili bilgi veren Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan, "Efeler İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Umurlu Mahallesi Yarık Kavak mevkinde büyükbaş hayvanlarda görülen çiçek hastalığını önleme amacıyla belediyemize ortak çalışma talebinde bulunmuş, bu talep Sağlık İşleri Müdürlüğü ilaçlama birimi tarafından yürütülmüştür" dedi.

"DESTEK VERMEYE DEVAM EDECEĞİZ"

Umurlu Mahallesi Yarık Kavak mevkinde büyükbaş hayvanlarda görülen çiçek hastalığı ile ilgili olarak endişe edilecek bir durumun söz konusu olmadığını ifade eden Başkan Özakcan, "Ortaklaşa yürütülen çalışmalar neticesinde endişe edilecek bir durumun bulunmadığı görülmüştür. Efeler İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından resmi karantinaya alınan bölgede ihtiyaç dahilinde çalışmalarımız devam edecektir. Görev olarak, Efeler İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nün üstlendiği hayvan sağlığını korumaya yönelik bu tür çalışmalara destek veriyoruz ve ihtiyaç duyuldukça vermeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Düzenlenen ortak çalışmada verdiği destekten dolayı, İl Gıda Tarım Hayvancılık Müdürlüğü Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürü Aydın Tari, Efeler İlçe Tarım Müdürlük çalışanı Veteriner Hekim Bahadır Küçükçoban ve Umurlu Mahalle sakinleri Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan'a teşekkür etti. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Umurlu Mahallesinde Çiçek Karantinası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement