Umurlu Mustafa Kemal Yılmaz Parkı Hizmete Açıldı - Son Dakika
Yerel

Umurlu Mustafa Kemal Yılmaz Parkı Hizmete Açıldı

Umurlu Mustafa Kemal Yılmaz Parkı Hizmete Açıldı

Aydın’ın tanınmış siyasetçi, eğitimci, şair, yazar ve 1965-1973 yılları arasında CHP Aydın Milletvekilliğini yapan Mustafa Kemal Yılmaz’ın adının verildiği park Umurlu Mahallesi’nde açıldı.

10.10.2016 17:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aydın'ın tanınmış siyasetçi, eğitimci, şair, yazar ve 1965-1973 yılları arasında CHP Aydın Milletvekilliğini yapan Mustafa Kemal Yılmaz'ın adının verildiği park Umurlu Mahallesi'nde açıldı.

Aydın- Denizli Karayolu üzerinde bulunan Umurlu Mustafa Kemal Yılmaz Parkı Efeler Belediyesi tarafından yeniden düzenlenerek halkın hizmetine açıldı. Parkın açılış törenine Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan, CHP Aydın İl Başkanı Bayram İnci, Efeler İlçe Başkanı Selim Gürgün, CHP Aydın İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Özdemir, Efeler İlçe Kadın Kolları Başkanı Ülkü Kurukaya Dalar, Efeler Kent Konseyi Başkanı Tuncay Erdemir, Umurlu Mahallesi Muhtarı Mustafa Özer, belediye meclis üyeleri, belediye birim müdürleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Vatandaşların alkışları ile açılış alanına giren Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan'ı, parkın girişinde Efeler Halk Eğitim Merkezi ile Efeler Belediyesi'nin ortaklaşa düzenlediği kurslara katılan kadın kursiyerler ellerinde çiçeklerle karşıladı. Parkın içerisinde yapılan çok amaçlı salondan dolayı Başkan Özakcan'a teşekkür eden kursiyerler, "Daha temiz ve güzel bir alanda kurslarımızı alacağız. Başkanımıza başta yeni salonumuz olmak üzere tüm yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür ediyoruz" diye konuştular.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından konuşan Mustafa Kemal Yılmaz'ın yeğeni İnan Yılmaz parkın açılışında emeği geçen başta Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan olmak üzere tüm belediye personeline teşekkür etti. Yılmaz'ın sonrasında Mustafa Kemal Yılmaz şiirini okuyan Şükrü Öksüz de davetlilerden büyük alkış aldı.

Başkan Özakcan'ın her zaman kendilerinin yanında olduğunu ifade ederek konuşmasına başlayan Umurlu Mahalle Muhtarı Mustafa Özer, "Kısa bir süre önce eski kütüphane binamız ve binamız atıl bir vaziyetteydi. Belediyemizin çalışmaları sonucunda dostlarımızla gelip vakit geçirebileceğimiz, çayımızı kahvemizi içebileceğimiz güzel bir mekan haline geldi. Eski kütüphane binamız ise çok amaçlı salon olarak düzenlenerek halkımızın hizmetine sunuldu. Belediye Başkanımız M. Mesut Özakcan'a hizmetlerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Bizi, Umurlu'yu çok seven bir belediye başkanımız olduğunu mahallemize yaptığı hizmetlerden ve bize gösterdiği ilgiden hissediyoruz. Biz de kendisini çok seviyoruz" dedi.

Törende son olarak konuşan Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan, "Aydın'ın büyükşehir olması ile birlikte yönetim yapımızda bir değişim yaşadık. Artık 5 belde ve 56 köyümüz Aydın merkezde oluşan Efeler ilçe belediyemizin birer mahallesi haline geldi. Biz ilçe belediyesi olarak ayrım gözetmeden, merkez mahallelerimizden en uç noktadaki Eğrikavak Mahallemize kadar hizmetlerimizi gerçekleştirmenin memnuniyeti içerisindeyiz. Parkımızın içerisinde çocuklarımızın hoşça vakit geçirebilecekleri çocuk oyun grubunun yanı sıra 'Umurlu Kafe' adını verdiğimiz aperatif yiyeceklerin sıcak ve soğuk içeceklerin bulunduğu bir kafemiz ve çeşitli eğitimler ve belediyemizin kurslarının verileceği çok amaçlı bir salonumuz bulunuyor. İmar planımızda gördüğümüz yeşil alanları park alanı haline getirerek mahalle sakinlerimizin huzuru soluyacakları alanlar yaratıyoruz. Bu park alanımız da kötü bir konumda bu güzelliğe kavuştu" ifadelerini kullandı.

Aydın Kuvayi Milliye Derneği'nin halk oyunları ekibinin gösterisinin ardından parkın açılış kurdelesini davetliler ile birlikte kesen Başkan Özakcan, parkın tüm Umurlu halkına hayırlı olmasını diledi. Tören sonunda davetlilere aşure ikram edilirken, Umurlu Mahallesi sakinleri parkı kötü görüntüden kurtararak kendilerinin hizmetine açan Başkan Özakcan'a teşekkür ettiler.

MUSTAFA KEMAL YILMAZ KİMDİR?

Ankara Gazi Eğitim Enstitüsü ve Paris Üniversitesi mezunudur. Bartın Çiftlik Köyü İlkokulu Öğretmenliği, Nazilli Ortaokulu Fransızca Öğretmenliği, Milli Eğitim Bakanlığı Yüksek Öğretim Genel Müdürlüğü Şube Müdür Yardımcılığı, Londra Büyükelçiliği Eğitim Ataşe Yardımcılığı, Milli Eğitim Bakanlığı Dış İlişkiler Şube Müdürlüğü ve Umüm Müdür Muavinliği, Ankara Yüksek Öğretmen Okulu Fransızca ve İngilizce Öğretmenlikleri, Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Üyeliği, Ortaöğretim Genel Müdürlüğü, Dünya Öğretim Mesleği Konfederasyonu Türkiye Öğretmen Dernekleri Milli Federasyonu Temsilciliği, 7. Milli Eğitim Şurası Üyeliği, TBMM 2.(XIII) ve 3.(XIV) Dönem Aydın Milletvekilliği, Avrupa Konseyi Kültür Fonu Kongresi Türkiye Delegeliği, Avrupa Konseyi Kültürel İşbirliği Toplantısı Türkiye Delegeliği, Avrupa Konseyi Eğitim Kongresi Türkiye Temsilciliği yapmıştır. 10 Mart 2013 tarihinde de rahatsızlanarak kaldırıldığı Aydın Adnan Menderes üniversitesi (ADÜ) Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde hayatını kaybetmiştir. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Umurlu Mustafa Kemal Yılmaz Parkı Hizmete Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement