Umut Nöbeti"Nde İzmir Kent Konseyleri Birliği Vardı - Son Dakika
Güncel

Umut Nöbeti"Nde İzmir Kent Konseyleri Birliği Vardı

Umut Nöbeti"Nde İzmir Kent Konseyleri Birliği Vardı

Umut Nöbeti" devam ediyor.

30.01.2016 16:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Umut Nöbeti" devam ediyor. Nöbeti bu kez, İzmir'den gelen Kent Konseyleri Birliği tuttu. Bayraklı, Buca, Gaziemir, Karabağlar, Karşıyaka, Konak Kent Konseylerinin tuttuğu nöbette ortak açıklama yapıldı.

Açıklamada şu görüşler yer aldı: "Can Dündar ve Erdem Gül yalnız değildir. Özgür düşünce tutsak edilemez. Bizler 25 Kent Konseyi'ni temsilen, İzmir Kent Konseyleri Birliği'nin Yürütme Kurulu olarak bugün burada, Siliviri'deyiz. Çünkü tutuklanmalarının 66'ncı gününde olan Can Dündar ve Erdem Gül'ün şahsında, Anayasa'nın da bize tanıdığı (Anayasa, madde 28-29), haber alma özgürlüğümüzü ve basın özgürlüğümüzü savunuyoruz. Özgür düşüncenin tutsak edilmemesini istiyor; düşünce özgürlüğümüzün peşinde, hepimiz için demokrasi, eşitlik ve adalet talep ediyoruz. Görevini yapan gazetecilerin baskı altında tutulmasını, işlerinden çıkarılmalarını, gözaltı ve tutuklanmalar yaşamalarını, hukuksuz, mantık yoksunu iddianamelerle, inandırıcılıktan uzak suçlamalarla yargılanmalarını kabul etmiyor, kınıyoruz. Bizim gazetecilerden beklentimiz, temiz ve dürüst kalemler olmaları, mesleki ahlak ilkelerine uygun çalışmaları, bizlerin haber alma ve düşünce özgürlüğünü savunmalarıdır.

Silivri'ye Ocak ayında gelmeyi istedik. Çünkü Ocak ayı, demokratik haklar mücadelesinde büyük kayıplar verdiğimiz, ülkemizde araştırmacı gazeteciliğin kurucusu Uğur Mumcu'nun, değerli hocamız Muammer Aksoy'un, Agos gazetesinin yöneticisi Hrant Dink'in katledildiği ay. Burada onları da saygıyla, sevgiyle anıyoruz." - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Umut Nöbeti'Nde İzmir Kent Konseyleri Birliği Vardı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement