Umut Oran: Benim Cumhurbaşkanı Adayım Kılıçdaroğlu'dur - Son Dakika
Güncel

Umut Oran: Benim Cumhurbaşkanı Adayım Kılıçdaroğlu'dur

Chp Genel Başkanlığı'na aday olduğunu açıklayan Umut Oran, 1 Kasım seçimi ardından olağanüstü kurultayın toplanmasını, Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve parti üst yönetiminin güvenoyu tazelemesi gerektiğini söyledi.

08.11.2015 15:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Chp Genel Başkanlığı'na aday olduğunu açıklayan Umut Oran, 1 Kasım seçimi ardından olağanüstü kurultayın toplanmasını, Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve parti üst yönetiminin güvenoyu tazelemesi gerektiğini söyledi. Oran, Kılıçdaroğlu için "Şu anda ben, bu partide genel başkan adayı olsam şimdiden kendisini cumhurbaşkanı adayımız olarak ilan ederim. Benim cumhurbaşkanı adayım, Kılıçdaroğlu'dur" dedi.

Umut Oran, CNN TÜRK'te Hakan Çelik'in sunduğu Haftasonu Keyfi programına konuk oldu. Genel Başkan seçildiği takdirde 2019 yılında yapılacak Cumhurbaşkanlığı Seçimi için adayının Kemal Kılıçdaroğlu olduğunu ifade eden Oran, "Ona teşekkür ediyoruz. Şükran borçluyuz. Partimize demokratikleşme noktasında büyük şeyler kazandırdı. Eğer devam ederse, tabii ki ona kurultay karar verecek, şahsen benim şu anda ben bu partide genel başkan adayı olsam şimdiden kendisini cumhurbaşkanı adayımız olarak ilan ederim. Çok birikimli, çok çalışkan birisi. Partiye çok şey katmış bir insan. Diyelim ki Olağanüstü Kurultay'da aday olmadı. Ben de genel başkan oldum. Benim cumhurbaşkanı adayım, Kılıçdaroğlu'dur."

"İLK SEÇİMİMDE İKTİDAR OLAMAZSAM ERTESİ GÜN BIRAKIRIM"

CHP genel başkanı olması halinde ilk seçimde iktidar olmazsa ertesi gün görevi bırakacağını ifade eden Oran, "Genel başkan olursam; '1-2' demiyorum, 'İlk seçimimde oyumu artırırsam' da demiyorum; 'Eğer iktidar olamazsam ertesi gün bırakırım.' Bunu tüzüğe koymak lazım. Başarı nedir? Birinci olmaktır. Başarı, anlamlı şekilde oyunuzu artırmaktır. Eğer oyunuzu artıramıyor ve düşürüyor, iktidar olamıyorsanız o koltukta oturmamanız lazım" ifadelerini kullandı.

"ÇAĞRI YAPIYORUM"

CHP kurultayında aday olacak isimlere televizyon kanallarının canlı yayınlarında projelerini anlatmaları konusunda çağrıda bulunan Oran, "CHP'nin aday adaylarının, genel başkan adaylarının 1 hafta, 2 hafta, 3hafta; 4-5 kanalda çıkıp hayal ve projelerini ortaya koymaları gerekir. Ben böyle bir çağrı yapıyorum" diye konuştu. - Ankara

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Umut Oran: Benim Cumhurbaşkanı Adayım Kılıçdaroğlu'dur - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Rafet AKSARI: Etnik ve dinsel siyaset yapması, devletin tüm olanaklarını sonuna kadar kullanması, Parti içinde tek ses hâkimiyeti kurması ve de en önemlisi MHP, HDP’nin oy kaybetmesi Ak partiye seçim kazandırdı. Dünya basını, halkımızın çoğunluğu, yazar-çizerlerimiz bu durumu gördü ama bizim azınlık kesim Koro halinde; KILIÇDAROĞLU istifa diyor. Sn.Kılıçdaroğlu olağanüstü çalışma yapmıştır ve buna rağmen Başarısız diyen CHP’ li bazı vekiller, İl, ilçe başkanları, belediye başkanları bulunduğu belde sınırla 0 0 Yanıtla

Advertisement