Umut Oran'dan Yas İlanına Tepki - Son Dakika
Güncel

Umut Oran'dan Yas İlanına Tepki

Suudi Arabistan Kralı’nın ölümü nedeniyle Türkiye’de yas ilan edilmesine tepki gösteren CHP’li Oran ‘Kendi ülkesinde yas yok, Türkiye Cumhuriyeti’nde yas var’ dedi.

24.01.2015 14:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, partisinin il başkanlığı tarafından “Dünyada ve Türkiye’de özgürlük” konulu panele katılmak için Tunceli’ye geldi. Atatürk Mahallesi’nde bulunan Kültür Merkezi’ndeki panel öncesi partililerle bir araya gelerek sohbet eden CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran daha sonra gündeme ilişkin basın toplantısı düzenledi. Açıklamasına ölüm yıldönümleri olması nedeniyle Uğur Mumcu, İsmail Cem, Gaffar Okkan’a rahmet ve minnet dileyerek başlayan CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran daha sonra gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Suudi Arabistan Kralı’nın ölümü nedeniyle Türkiye’de yas ilan edilmesine tepki gösteren CHP’li Oran, “Biliyorsunuz Suudi Arabistan Kralı vefat etti. Allah rahmet eylesin, Arap aleminin başı sağ olsun. Fakat öyle garip bir durum var ki kendi ülkesinde yas yok. Türkiye Cumhuriyeti’nde yas var. Bunu anlamak mümkün değil. Türkiye’de birileri kraldan daha fazla kralcı. Bunu anlamak mümkün değil. Türkiye’de en azından bugün Uğur Mumcu katledildi. Onun anısına öyle bir şey yapılmıyor. Reyhanlı’da 50 yurttaşımız hayatını kaybetti. Gaziantep’te bayram günü vatandaşlarımız bombalandı gık yok. Uludere’de insanlar hayatını kaybetti gık yok. Gezi olaylarında kanunsuz emirler verildi. Genç fidanlarımız hayatını kaybetti, sakat kaldı orada da gık yok. Söz konusu Suudi Kral olunca Recep Tayyip Erdoğan birden bire kral ölüyor padişah burada yas ilan ediyor. Bunu anlamak mümkün değil. Kendi ülkesinde yas olmuyor Türkiye’de yas oluyor. Baktığınız zaman ölümün arkasından iyi şeyler söylenir ama Suudi Kral Türkiye’ye her geldiğinde dikkatimi çekmiştir yabancı devlet insanları geldiklerinde Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün anıt mezarını ziyaret eder. Suudi kral bunu hiç yapmadı" dedi.

CEZA ALAN BARO BAŞKANINA DESTEK

Yargıtay tarafından örgüt üyeliğinden 6 yıl 3 aylık hapis cezası onanan Tunceli Baro Başkanına destek veren CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, 12 Eylül sonrasında İstanbul Baro Başkanının ardından Türkiye’de ikinci kez bir baro başkanına hapis cezası verildiğini belirterek, "Bir hukuk devleti için baronun da avukatların da özgür ve bağımsız şekilde savunmalarını yapabilmeleri gerekiyor. Düşünce ve ifade özgürlüğünden dolayı bu hakları ellerinden alınamaz. Baroyu ziyaret edeceğiz. Ona yapılan bu haksızlığa, yargısız infaza; siyasi yargı kararına karşı gerekli desteği vereceğiz" diye konuştu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun “Avrupalı işsizler Türkiye gelsin” yönlü sözlerine tepki gösteren CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, "Allah akıl fikir versin. Türkiye’de 5.5 milyon işsizi yok sayıyorsa, 29 milyon yoksulu yok sayıyorsa ona Allah akıl fikir versin. Bizim siyasetçiler olarak önceliğimiz vatandaşımıza iş aş sağlamak olmalı. İş aş olmadan sosyal barış olmuyor. Öte yandan başımızda 2 milyon Suriyeli var. Onlarla ilgili çalışma yapıyorlar. Onların hızlı vatandaşlıkları ve çalışma izinleri için kararlar alıyorlar. Ahmet'imiz, Mehmet'imiz, Hasan'ımız, Hüseyin'imiz, Ali'miz işsiz bekleyecek. Davutoğlu Almanya’dan, Erdoğan Suriye’den işsiz çağıracak. Böyle bir anlayışa Allah akıl fikir versin" şeklinde konuştu.

CHP’li Oran toplantının ardından partisi tarafından düzenlenen panele katıldı.  

Umut Oran\'dan Yas İlanına Tepki
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Umut Oran'dan Yas İlanına Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement