Umut Yolculuğuna Takviyeli Önlem - Son Dakika
Güncel

Umut Yolculuğuna Takviyeli Önlem

Umut Yolculuğuna Takviyeli Önlem

Çanakkale'nin Ayvacık İlçesi sahillerinden Ramazan Bayramı tatilini fırsat bilerek Midilli Adası'na umut yolculuğuna çıkan kaçaklardan 1185'i son 3 günde yakalandı.

19.07.2015 15:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çanakkale'nin Ayvacık İlçesi sahillerinden Ramazan Bayramı tatilini fırsat bilerek Midilli Adası'na umut yolculuğuna çıkan kaçaklardan 1185'i son 3 günde yakalandı. Kuzey Ege Denizi'nden her gün binlerce kaçağın umut yolculuğuna çıkışı üzerine Bayramda Sahil Güvenlik Komutanlığı, Müsellim Boğazı'na takviye gemi ve bot gönderdi.

Bayramın ilk gününde, resmi tatili fırsat olarak değerlendiren binlerce kaçak, Yunan Adaları'na gidebilmek için harekete geçti. TCSG-308 Botu'nun en son dün yakaladığı 182 kaçakla birlikte Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın bayram boyunca yakaladığı kaçak sayısı 3 günde 1185'e çıktı. Son olarak dün binlerce kaçağın harekete geçmesi, sert esen poyraz nedeniyle de küçük botların deniz üzerinde uzun süre görev yapamaması üzerine, Sahil Güvenlik Çanakkale Grup Komutanlığı'nın Enez'de görev yapan TCSG-308 Botu ve Bozcaada'da görev yapan TCSG-91 Botu, Müsellim Boğazı'na yönlendirildi. Ayrıca bölgede devriye görevi yapan TCSG Umut Sahil Güvenlik Açık Deniz Arama Kurtarma Gemisi insan kaçakçılığının önüne geçmek için çalışırken, Sahil Güvenlik Ege Deniz Bölge Komutanlığı'na bağlı Mobil Radar Timi (MORAD) de denize açılan kaçakları tespit ediyor.

Müsellim Boğazı ve Edremit Körfezi'nde görev yapan Sahil Güvenlik Botları'nın sayısı 9'a yükseltilince dün gece, Ayvacık sahillerinde hiçbir kaçak grubunun umut yolculuğuna çıkamadığı belirtildi. - Kkuyuçanakkale

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Umut Yolculuğuna Takviyeli Önlem - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement