Ünal: "Ak Parti'den Başka Bir Yapı Bunları (Fetö) Tasviye Edemezdi" - Köln - Son Dakika
Güncel

Ünal: "Ak Parti'den Başka Bir Yapı Bunları (Fetö) Tasviye Edemezdi" - Köln

Eski Kültür ve Turizm Bakanı, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile ilgili, "Bu STK görünümündeki yapının aslında bir terör örgütü olduğunu 7 Şubat 2012'de fark ettik. AK Parti'den başka bir yapı bunları tasviye edemezdi.

16.10.2016 00:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eski Kültür ve Turizm Bakanı, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile ilgili, "Bu STK görünümündeki yapının aslında bir terör örgütü olduğunu 7 Şubat 2012'de fark ettik. AK Parti'den başka bir yapı bunları tasviye edemezdi. 90 yıllık hafızamızın yok edilmesi, o geleneğin yok edilmesi, o tasavvurun yok edilmesi maalesef bu tür hastalıkları ortaya çıkardı." dedi.

Ünal, Avrupalı Türk Demokratlar Birliği'nin (UETD) Almanya'nın Köln kentinde düzenlediği "Medeniyet Tasavvurumuz" başlıklı konferansta konuştu.

"Bizim tasavvurumuzunda suizan yoktur, hüsnüzan vardır" diyen Ünal, "Bizim tasavvurumuz o kadar güçlü ki bu 90 yıllık kesintiye rağmen dünya tarihinin hiçbir döneminde gerçekleşmemiş bir şeyi yaptık 15 Temmuz'da. Silahsız çıplak tankların topların üzerine yürüdük. Hala bu kadar güçlü bir tasavvurumuz var." diye konuştu.

'Türk turizmine terör darbesi' hatırlatması

Konferans öncesi AA muhabirine açıklamada bulunan Ünal, bakanlığı döneminde yaptığı bir açıklamayı hatırlatarak şunları söyledi:

"Türk turizminin en sıkıntılı döneminde 165 ülkede FETÖ terör örgütü Türkiye aleyhine propaganda yürütüyordu hatırlarsanız. Türkiye güvenlik açısından riskli ülkedir, Türkiye'de baskı rejimi var gibi olağan üstü kötü bir propagandayı PKK ile beraber yürütüyorlardı. O dönemde biz bunu açıkladığımızda birçok gazete 'Turizm Bakanı, turizmdeki krizi paralele bağladı' diye işi biraz alay konusu haline getirdiler. Ama 15 Temmuz'da gördük ki 3 yıldan beri yürütülen 'baskı rejimi, Türkiye güvenlik açısından riskli ülke, diktatör' gibi algı operasyonlarının aslında 15 Temmuz gecesi finaliydi. 15 Temmuz gecesi eğer darbe girişiminde başarıya ulaşsalardı dünyaya 'baskı rejimi yıkıldı, diktatör devrildi' diyeceklerdi. Ama milletimiz büyük bir demokrasi mücadelesi verdi, kendi iradesine sahip çıktı ve sandıkta benim getirdiğim temsilciyi ancak sandıkta benim iznimle gönderirim dedi."

Avrupa'da özellikle yoğun bir Türk nüfusunun yaşadığı Almanya'da FETÖ terör örgütünün iyi anlatılmasının önemine vurgu yapan Mahir Ünal, FETÖ denen bu yapının dini, inancı, medeniyeti, kültürü, tarihi kendisine perde yaptığını, 15 Temmuz akşamı milletimizin feraseti ve gayreti sonrası def edildiğini kaydederek,"Ancak bundan sonrasının iyi ve doğru anlatılması gerekiyor. Özellikle Almanya'da şu anda bir kafa karışıklığı varsa bunun giderilmesi gerekiyor çünkü burada 3 milyona yakın Türk vatandaşı bulunuyor. Bu vatandaşlarımızlada bu meseleyi etraflıca konuşmak, meselenin kültürel, toplumsal ve inanç boyutunu konuşmak oldukça önemli." şeklinde konuştu.

Konferansta konuşan Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) Genel Başkanı Zafer Sırakaya ise medeniyetimizi tanımanın özümüzü tanımak, özümüzü tanımanın ise öz güvenimizi kazanmak için önemli bir olgu olduğunu ifade etti.

Ünal: "Ak Parti\'den Başka Bir Yapı Bunları (Fetö) Tasviye Edemezdi" - Köln
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ünal: 'Ak Parti'den Başka Bir Yapı Bunları (Fetö) Tasviye Edemezdi' - Köln - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement