Ünal: "Milletin Verdiği Yetkiye Saygı Duyacaksınız" - Son Dakika
Politika

Ünal: "Milletin Verdiği Yetkiye Saygı Duyacaksınız"

Ünal: "Milletin Verdiği Yetkiye Saygı Duyacaksınız"

AK Parti Grup Başkan Vekili ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, yerel seçimlerin ardından milletin iktidar yetkisini AK Parti’ye verdiğini ifade ederek, “Sanki bu olmamış gibi davranıyorlar.

11.04.2014 14:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Grup Başkan Vekili ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, yerel seçimlerin ardından milletin iktidar yetkisini AK Parti'ye verdiğini ifade ederek, "Sanki bu olmamış gibi davranıyorlar. Şimdi bakıyorsunuz, buyurgan bir dil, tepeden konuşan, emreden, siz şöyle yapmalısınız, böyle yapmalısınız diyorlar. Milletin verdiği yetkiye saygı duyacaksınız" dedi.

Ünal, memleketi Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde bir dizi inceleme ve ziyaretlerde bulundu. AK Parti Elbistan İlçe Teşkilatı'nı ziyaret eden Ünal, burada partililere yönelik yaptığı konuşmada, şunları söyledi:

"Eskiden bilindiği üzere savaşlar kavgalar topla tüfekle olurdu. Artık insanoğlu mücadelesini, savaşını ve kavgasını son derece medeni, son derece çağdaş bir şekilde demokrasi içerisinde hukuk içerisinde sandıkta veriyor. Bu ülkede sandığa inanmayanlar, sandıkta tecelli eden millet iradesine inanmayanlar öncelikle buna saygı duymayı öğrenecekler. Şimdi Mecliste bakıyoruz, sanki seçim olmamış, bunlar bir seçim yenilgisi yaşamamışlar, millet AK Partiye teveccüh gösterip, 2009 yerel seçimlerinin üzerine 8 puan daha AK Parti'ye oy vermemiş gibi davranıyorlar. Milliyetçi Hareket Partisi'ne yüzde 16 oy, CHP'ye yüzde 20 oy vermiş. AK Parti'ye de yüzde 46 vermiştir. Millet yerel yönetimlerde iktidarı AK Parti'ye veriyorum demiştir. Sanki bu olmamış gibi davranıyorlar. Şimdi bakıyorsunuz, buyurgan bir dil, tepeden konuşan, emreden, siz şöyle yapmalısınız, böyle yapmalısınız diyorlar. Bir dakika. Bizim ne yapacağımıza millet karar verir. Siz kimsiniz ve ne hakla bize ne yapacağımızı söylüyorsunuz. İstişare edecekseniz, siyaset içerisinde müzakere edecekseniz olur. Ama aldığınız oy kadar konuşacaksınız. Milletin size gösterdiği teveccüh kadar konuşacaksınız. Milletin verdiği yetkiye saygı duyacaksınız. Milletin iradesine yani sandığa saygı duymasını öğreneceksiniz. Öyle yüzde 15 oy alıp, yüzde 100 gibi konuşamazsınız. Devletin sahibi, milletin sahibi, Türklüğün sahibi gibi konuşamazsınız. Bu konuşma yetkisini millet verir. Milletin dışında da bunu belirleyecek irade ve güç artık yoktur. Bunu unutun."

"MİLLET OYUNU GÖRÜP, BOZDU"

"Bu seçimler Recep Tayyip Erdoğan'a oynanan oyunları, AK Parti'ye oynanan oyunları milletin görüp bozduğu seçimlerdir" diyen Ünal, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Siyaset yapacaksanız, iktidar oyunları oynamak istiyorsanız bunun yolu bellidir. Siyasete girersiniz, parti kurarsınız. Millete projelerinizi, planlarınızı anlatırsınız. Millet sizi tartar. Milletin tartısı terazisi şaşmaz. ya size teveccüh eder, ya da size sen kenara çekil bakalım der. İktidar yolu siyasetten geçer. Milletin onayından geçer. Milletin teveccühünden geçer. Milletin teveccühünü almadan biz Türklüğün sahibiyiz, biz devletin sahibiyiz gibi ortada dolaşıp milletin teveccüh gösterdiklerinizde aşağılayarak gezmek yok. Bu seçimler milletin kendi egemenliğine, kendi iradesine, sandığına demokrasisine sahip çıktığı seçimlerdir. Bu seçimler Recep Tayyip Erdoğan'a oynanan oyunları, AK Partiye oynanan oyunları milletin görüp bozduğu seçimlerdir. Bu seçimler milletin geleceğine istikrarına, büyümesine dair hiçbir projeleri olmayan hiçbir önerileri olmayan ve meydanlarda yalanlardan ve iftiradan başka bir şey konuşamayan kifayetsiz muhterislerinde dersini aldığı seçimlerdir. Meydanlarda hiç duydunuz mu şunu yapacağız, bunu yapacağız dediklerini. Yok yapamazlar. Bugüne kadar bu ülkede bir çivi çakmamışlar, taş üstüne taş koymamışlar. Yok. Durduğunuz yer çok önemli, verdiğiniz mücadele çok kıymetlidir. Siz emeğinizle çabanızla yaptığınız siyasetle yol arkadaşlığınızla her birimiz, her biriniz bulunduğunuz yeri ayağa kaldırarak, hep birlikte Türkiye'yi ayağa kaldırıyoruz. Milletin iradesine sahip çıkıyoruz." - KAHRAMANMARAŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Ünal: 'Milletin Verdiği Yetkiye Saygı Duyacaksınız' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement