Unesco Daimi Temsilcisi Botsalı Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Unesco Daimi Temsilcisi Botsalı Açıklaması

Unesco Daimi Temsilcisi Botsalı Açıklaması

Türkiye’nin UNESCO Daimi Temsilcisi Büyükelçi Hüseyin Avni Botsalı, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin tarih, kültür ve turizm açısından bir çok hedefi olduğunu söyledi.

24.05.2015 12:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin UNESCO Daimi Temsilcisi Büyükelçi Hüseyin Avni Botsalı, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin tarih, kültür ve turizm açısından bir çok hedefi olduğunu söyledi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin 4 ülkeyle beraber Birleşmiş Milletler Bilim, Kültür ve Eğitim Örgütü'nde (UNESCO) Kültür Varlığı Kaçakçılığının Önlenmesi Taraf Devletler III. Toplantısı'nın finansmanını sağladığını belirten Botsalı, şöyle konuştu:

"Pek çok farklı hedefleri var Gaziantep'in. Bunların başından Türkiye'nin Gaziantep'ten kaçırılan tarihi miras, bizim tarihi mirasımız, medeniyet mirasımızın geriye kazanılması ve bu yöndeki çalışmalara görünürlük verilmesi hedefiyle geliyor. Gaziantep 4 ülke ile birlikte bu toplantıyı omuzladı. ve maddi katkı yaparak UNESCO Sekreteryası'nın şu anda karşı karşıya bulunduğu ekonomik sıkıntılardan arınmış sağlam bir görünme zemini oluşturdu. 127 üye ülkenin merkezlerden gelen heyetleriyle birlikte Gaziantep'in sponsorluğundan iki günlük toplantılar yapıldı."

Açılış konuşmasını Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in yaptığı toplantıda önemli kararlar alındığını vurgulayan Botsalı, Şahin'in konuşmasıyla büyük alkış aldığını dile getirdi.

Şahin'in toplantıda, Türkiye'nin DAEŞ, sınırdaki istikrarın, barışın sağlanması ve idamesi konusunda önemli bilgiler verdiğini aktaran Botsalı, "Gaziantep 2015 yılında başka açılımlarda yaptı. UNESCO'nun sembolik değeri olan ama turizme kültürün korunması ve kalkındırmasına katkıda bulunacağına inanılan yaratıcı şehirler ağına Gaziantep gastronomi alanında talip. Bu yönden tanıtım çalışmaları yapıyor, her vesileyi kullanıyor" dedi.

Botsalı, Gaziantep'in nisan ayı içerisinde gerçekleştirilen Paris UNESCO Genel Merkez'inde UNESCO 70. yıldönümü ve Türk sözlü geleneğinin efsanevi Dede Korkut kitabının bilinen ilk nüshasının bulunmasının 200. yıl dönümü programına da katıldığını hatırlattı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin etkinlikte iz bıraktığını ve verilmek istenen mesajın algılandığını ifade eden Botsalı, açıklamasını şöyle tamamladı:

"Türkiye'nin bölgedeki gelişmelere duyarsız kalmadığını, hükümetin etkin işbirliği içerisinde olduğunu uluslararası toplumla burada Birleşmiş Milletler platformunda uygulamış oldular. Ben özellikle yerel yönetimlerimizin bu çalışmalarını komşu illerin yerel yönetimlere de ilham vermesini onlarında sınırlarının ötesine çıkarak kendi potansiyellerini uluslararası platformlarda daha iyi değerlendirmelerini temenni ediyorum. " - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Unesco Daimi Temsilcisi Botsalı Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement