Unesco Dünya Miras Yolunda Amasra Çalıştayı" - Son Dakika
Yerel

Unesco Dünya Miras Yolunda Amasra Çalıştayı"

Unesco Dünya Miras Yolunda Amasra Çalıştayı"

Amasra Kaymakamı Mehmet Yıldız: "UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi'ne alınan Amasra Kalesi, günümüze kadar korunan muhteşem bir yapı"

04.06.2014 15:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"UNESCO Dünya Miras Yolunda Amasra Çalıştayı" sona erdi.

Amasra Kaymakamı Mehmet Yıldız, Kültür Merkezi'ndeki toplantıda, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansınca desteklenen "UNESCO Dünya Miras Yolunda Amasra'nın Stratejik Eylem Planının Oluşturulması" Projesi kapsamında gerçekleştirilen çalıştayla, UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi'ne alınan Amasra Kalesi'nin öne çıkarılmasının amaçlandığını söyledi.

UNESCO'nun kendileri için uzun süreç ifade ettiğini, oluşturulan ekibin bunun bilinciyle çalışmalarını en iyi şekilde sürdürdüğünü anlatan Yıldız, şöyle konuştu:

"Amasra'da farkındalık yaratmak amacıyla kurulan çalıştayımızda çok güzel geri dönüşler oldu. Sinop'tan, Akçakoca'dan, İstanbul'dan ve Foça'dan, ülkemizin değerli üniversitelerinden değerli katılımcıların olduğu çalışmalarımızda geri dönülmez sürece girdiğini ifade etmiş olduk. UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi'ne alınan Amasra Kalesi'nin günümüze kadar korunan muhteşem bir yapı. Bu süreçte emeği geçen herkese teşekkürlerimi iletmek istiyorum."

İl Kültür ve Turizm Müdürü Fuat Dursun da Amasra'nın ülkenin kültür mirasında önemli bir yerde olduğunu, üç bin yıllık tarihi geçmişe sahip ilçenin, yapısını bozmadan gelecek nesillere aktarmayı hedeflediklerini kaydetti.

UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi'ne girmeye hak kazanan Amasra Kalesi'nde, teknik incelemeler başlatıldığını aktaran Dursun, "Bundan sonra Amasra'nın Stratejik Eylem Planı bir kitap haline dönüştürülecek ve çalışmalarımız tüm hızıyla devam edecektir" dedi.

Projede emeği geçenlere sertifikaların verildiği toplantıya Bartın Vali Yardımcısı Sibel Tursun, öğretim üyeleri ve daire müdürleri katıldı. - Bartın

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Unesco Dünya Miras Yolunda Amasra Çalıştayı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement