Unesco Gaziantep Yemeklerine Hayran Kaldı - Son Dakika
Yerel

Unesco Gaziantep Yemeklerine Hayran Kaldı

Unesco Gaziantep Yemeklerine Hayran Kaldı

Gaziantep mutfağı, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütünde (UNESCO) düzenlenen bir etkinlikle tanıtıldı.

20.05.2015 14:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep mutfağı, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütünde (UNESCO) düzenlenen bir etkinlikle tanıtıldı.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve Türkiye'nin UNESCO Daimi Temsilcisi Büyükelçi Hüseyin Avni Botsalı himayesinde Paris'te gerçekleşen Gaziantep yemekleri tadım gecesine UNESCO üst düzey yetkilileri ve çok sayıda diplomat yoğun ilgili gösterdi.

Gaziantep'in UNESCO şehirler gastronomi listesine 15 Temmuz'da yapacağı resmi adaylık başvurusu öncesi gerçekleşen etkinlik, Gaziantep mutfağının uluslararası tanıtımı açısından önem taşıyor.

Gaziantep'den getirilen özel aşçıların yaptığı birbirinden lezzetli yemekler, etkinliğe katılanların büyük beğenisini kazandı.

Büyükelçi Hüseyin Avni Botsalı etkinlikte yaptığı konuşmada, şu ana kadar UNESCO gastronomi listesine dünyanın dört bir yanından 8 kentin kabul edildiğini belirterek, Gaziantep'in de 9. kent olarak gastronomi listesine girmesini umut ettiklerini ifade etti.

Gaziantep Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Serdar Tolay ise yaptığı açıklamada, resmi başvuru için bütün hazırlıkları tamamladıklarını belirterek, yapılan ön başvuruda da UNESCO yönetiminde olumlu izlenimler aldıklarını kaydetti.

Listeye şu ana kadar Çin'den iki kent, Brezilya, Güney Kore, İsveç, Kolombiya, Japonya ve Lübnan'dan birer şehir girdi.

UNESCO şehirler ağı listesinde, gastronomi dışında edebiyat, müzik, sinema, el sanatları gibi kategoriler bulunuyor. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Unesco Gaziantep Yemeklerine Hayran Kaldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement