Unesco İcra Konseyi Kosova?nın Üyelik Başvurusunu Gündeme Aldı - Son Dakika
Güncel

Unesco İcra Konseyi Kosova?nın Üyelik Başvurusunu Gündeme Aldı

Unesco İcra Konseyi Kosova?nın Üyelik Başvurusunu Gündeme Aldı

Dha DIŞ HABER - UNESCO İcra Konseyi Kosova'nın üyelik başvurusunu gündeme aldı Kosova Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Taçi, Kosova'nın UNESCO'ya üyelik başvurusunun gündeme alınmasını, prosedür zaferi olarak niteledi.

13.10.2015 10:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dha DIŞ HABER - UNESCO İcra Konseyi Kosova'nın üyelik başvurusunu gündeme aldı

Kosova Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Taçi, Kosova'nın UNESCO'ya üyelik başvurusunun gündeme alınmasını, prosedür zaferi olarak niteledi.

Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) İcra Konseyi, Kosova'nın üyelik başvurusunun görüşülmesine ilişkin tavsiye önerisini toplantı gündemine aldı.

Toplantı gündeminin onaylanmasının ardından yapılan tartışmalarda Kosova'nın UNESCO'ya üyelik başvurusunun gündeme alınması önerisine Rusya, Çin, Küba ve Arjantin karşı çıktı. Kosova'nın UNESCO üyeliğinin 20 Ekim tarihinde oylanması bekleniyor. Kosova'nın üyeliğini 45 ülke destekliyor.

Kosova Başbakan Yardımcısı ile Dışişleri Bakanı Haşim Taçi, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Kosova'nın UNESCO'ya üyelik başvurusunun gündeme alınmasını, prosedür zaferi olarak niteledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Unesco İcra Konseyi Kosova?nın Üyelik Başvurusunu Gündeme Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement