Unesco Listesindeki Tarihi Kalede Çalışmalar Hızlandı - Son Dakika
Güncel

Unesco Listesindeki Tarihi Kalede Çalışmalar Hızlandı

Unesco Listesindeki Tarihi Kalede Çalışmalar Hızlandı

İzmir’in Selçuk ilçesinde bulunan ve UNESCO Dünya Kültür Mirası Asıl Listesine dahil edilen Ayasuluk Kalesinin ilk etap restorasyon çalışmalarında sona gelindi.

03.02.2016 12:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'in Selçuk ilçesinde bulunan ve UNESCO Dünya Kültür Mirası Asıl Listesine dahil edilen Ayasuluk Kalesinin ilk etap restorasyon çalışmalarında sona gelindi.

Selçuk ilçesinde bulunan ve alınan kararla UNESCO Dünya Kültür Mirası Asıl Listesine girerek önemi bir kez daha ortaya çıkan Ayasuluk Kalesinde restorasyon çalışmaları devam ediyor. Kalede sur duvarlarının iç kısımlarındaki bakım ve onarım büyük ölçüde tamamlanırken, surların güçlendirme çalışmaları sürüyor. İlk etap restorasyon çalışmalarında sona yaklaşılırken, Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı çalışmalar hakkında bilgi verdi. Bakıcı, projenin tamamlanması ile birlikte Efes'ten sonra Ayasuluk Kalesinin de Selçuk'un turizm kapısının dünyaya açılan penceresi olacağına dikkat çekerek, "İç kısımda önceden askerlerin nöbet tuttukları, yürüdükleri yerler olarak adlandırılan seğirdimlerin ve yine kalelerde askerlerin beden ve burçlar üzerinde sığındıkları yer olarak adlandırılan dendanların onarımları devam ediyor. Ayrıca surların dış tarafındaki derz onarım ve güçlendirme çalışmaları da buna paralel olarak devam ediyor. Ayasuluk Kalesi de bundan böyle çok rahat gezilecek, görülecek yerler arasında olacaktır."

Başkan Bakıcı, çevre düzenlemeleri kapsamında yapılacak olan çalışmalarında Ayasuluk Caddesindeki yol çalışmalarıyla başlayacağını, St. Jean Caddesi yol çalışmaları ve kale içinde etrafında yürüyüş yolları yapılmasıyla projenin devam edeceğini sözlerine ekledi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Unesco Listesindeki Tarihi Kalede Çalışmalar Hızlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement