Unesco'nun Merkez Binasında, Nevruz Kutlandı - Son Dakika
Dünya

Unesco'nun Merkez Binasında, Nevruz Kutlandı

Unesco\'nun Merkez Binasında, Nevruz Kutlandı

UNESCO’nun merkez binasında, 11 ülkenin katılımıyla Nevruz kutlaması yapıldı.

28.03.2017 00:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

UNESCO'nun merkez binasında, 11 ülkenin katılımıyla Nevruz kutlaması yapıldı.

Fransa'nın başkenti Paris'te bulunan UNESCO'nun merkez binasında, Uluslar arası Nevruz kutlaması yapıldı. Geleneksel Nevruz resepsiyonu; Afganistan, Azerbaycan, Irak, İran, Hindistan, Kazakistan, Pakistan, Tacikistan, Özbekistan, Türkiye ve Türkmenistan yetkililerinin iştirakıyla verildi. Resepsiyona UNESCO Genel Direktör İrina Bokova'nın yardımcıları da katıldı.

İran'ın UNESCO Daimi Temsilcisi Büyükelçi Mr Ahmad Jalali Nevruz bayramı kutlamalarıyla ilgili yaptığı konuşmada, dünyada Nevruz'u kutlayan ve tanıyan ülkelerin toplam nüfusunun Pakistan ve Hindistan'la birlikte iki milyara yakın olduğunu söyledi. Büyükelçi Jalali, 2017 yılındaki Nevruz'da; barış, dostluk, diyalog, hoşgörü, birlik ve beraberlik mesajlarının güçlü bir biçimde tekrarlanmasının her zamankinden daha önemli olduğunu ifade etti.

Paris UNESCO Merkezi'nde Nevruz'u kutlayan ülke kendi zengin kültürlerini ve mutfaklarını ortaya koyan lezzetli yemekler ile Türkmenistan'dan gelen müzik ve folklor gösterisi yapan sanatçılar resepsiyona renk kattı. - PARİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Unesco'nun Merkez Binasında, Nevruz Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Gogglebox Dizisi Oyuncusu George Gilbey İş Yerinde Hayatını Kaybetti
    14:28 Gogglebox Dizisi Oyuncusu George Gilbey İş Yerinde Hayatını Kaybetti

    İngiltere'de popüler dizisi Gogglebox'un oyuncusu George Gilbey, iş yerinde yaşadığı yüksekten düşme kazası sonucu hayatını kaybetti. Ölüm haberini ilk olarak Gilbey'in kız kardeşi duyurdu. Essex Polisi, kazayı doğruladı. Gilbey, 2013'ten itibaren Gogglebox'da rol almış ve 2021'de üvey babasının ölümüne kadar devam etmişti. Dizi ekibi ve birçok ünlü isim, Gilbey için başsağlığı mesajları paylaştı.

  • 125 bin ton yardım malzemesi taşıyan 8. gemi Gazze yolunda
    14:18 125 bin ton yardım malzemesi taşıyan 8. gemi Gazze yolunda

    Türkiye'nin iyilik gemisi, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının ardından temel insani malzemelere ihtiyaç duyan Gazze'liler için Mersin Limanı'ndan yola çıkıyor. Bugüne kadar 13 kargo uçağı ve 7 gemi ile ihtiyaç sahibi Gazze'lilere ulaşan Türkiye, 125 bin ton insani yardım malzemesini taşıyan bu 8. gemiyle yardımlarını sürdürüyor.


Advertisement