UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Antalya'da Toplanacak - Son Dakika
Güncel

UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Antalya'da Toplanacak

UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Büyük Buluşma Toplantısının ikincisi, 31 Ekim 1 Kasım tarihlerinde Antalya'da yapılacak.

28.10.2014 12:00  Güncelleme: 12:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Kurumu (UNESCO) Türkiye Milli Komisyonu Büyük Buluşma Toplantısı'nın ikincisi, 31 Ekim-1 Kasım 2014 tarihlerinde Antalya'da yapılacak.

UNESCO Türkiye Milli Komisyonu'ndan yapılan açıklamaya göre, ilki 2012 yılında gerçekleştirilen UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Büyük Buluşma Toplantısı'nın ikincisi, genel kurul, yönetim kurulu, denetim kurulu ve ihtisas komitelerinden oluşan yaklaşık 150 kişilik heyetle Antalya'da gerçekleştirilecek.

Açıklamaya göre, toplantıya, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Kültür Bakanlığı Müsteşarı Haluk Dursun, Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Mustafa İsen'in de katılması bekleniyor.

UNESCO'yu kuran 20 ülkeden biri olan Türkiye Cumhuriyeti, en eski UNESCO milli komisyonlarından birine sahip. İkinci Dünya Savaşı'nın sebep olduğu yıkımlardan sonra, 1945 yılında insanlar ve kültürler arasında barış ve diyalog kapılarını açık tutmayı hedefleyen bir kurum olarak 1946 yılında kuruluşunu tamamlamış olan UNESCO'nun Türkiye Milli Komisyonu, 1949 yılında kuruldu. - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Antalya'da Toplanacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement