Üniversite Hayaliyle Gençlere Ilham Oluyor - Son Dakika
Güncel

Üniversite Hayaliyle Gençlere Ilham Oluyor

Gaziantep'te yaşayan 49 yaşındaki Ayşe Kılınç, ilerleyen yaşına rağmen üniversite hayalini gerçekleştirmek için Şahinbey Belediyesinin düzenlediği kursta eğitim görüyor.

05.02.2017 11:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep'te yaşayan 49 yaşındaki Ayşe Kılınç, ilerleyen yaşına rağmen üniversite hayalini gerçekleştirmek için Şahinbey Belediyesinin düzenlediği kursta eğitim görüyor.

Hep hayal ettiği ancak gerçekleştiremediği üniversite hayalini daha fazla ertelememeye karar veren Kılınç, Güzel Sanatlar Fakültesini kazanmak için Şahinbey Belediyesi Spor ve Eğitim Merkezine başvurdu.

Burada çocuğu yaşındaki gençlerle aynı sıraları paylaşarak eğitim almaya başlayan Kılınç, bir yandan kentteki küçük kıyafet dükkanında işlerini yürütürken bir yandan da üniversiteye hazırlanarak azmiyle gençlere örnek oluyor.

Kılınç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, küçük dükkanında ticaret yapmanın yanı sıra ikinci bir uğraş için üniversiteye hazırlanmaya karar verdiğini söyledi.

Üniversite okuyamamanın verdiği burukluğu hep yaşadığını belirten Kılınç, "Bunu gidermek için belediyenin açtığı hizmetten yaralanmak için buraya geldim. Üniversiteye hazırlanıyor olmaktan mutluyum. Belediyenin böyle bir hizmet vermesi kelimelerle anlatılamaz." dedi.

Üniversite okuma hayalinin kendisini heyecanlandırdığını ifade eden Kılınç, "Bir şeyler öğrenmek çok önemli. 'İlim Çin'de bile olsa gidip öğrenin' sözündeki gibi kendimi ilerletmek istedim." ifadelerini kullandı.

Sınıflarındaki üniversiteye hazırlanan gençlerin kendisinden etkilendiğini dile getiren Kılınç, şöyle devam etti:

"Teneffüs aralarında dahi bir şeyler öğrenmeye çalışırken diğer öğrenciler benden etkileniyorlar. Benden etkilendiklerini farkındayım. Onlar için de benim için de verimli oluyor. Onlar hem arkadaşım hem de evlatlarım. Üniversite olarak Güzel Sanatları düşünüyorum. Daha önce Halk Eğitim kurslarında giyim branşında usta öğreticilik yapmıştım. El sanatlarını tercih ediyorum. İnşallah hakkımızda hayırlısı neyse o olsun. Ayrıca evliyim. Eşim bu durumu çok olumlu karşılıyor. Kendisi de üniversite mezunu. Eşim eğitimimi destekliyor. Çocuğum yok ama buradaki ve dünyadaki tüm çocuklar bizim çocuklarımız."

"Tavsiyelerini dinliyoruz"

Öğrencilerden Ali Turan ise Kılınç'ın azminin kendilerini çok motive ettiğini belirterek, "Ayşe abla ilerlemiş yaşın, bilgi ya da eğitime engel olmadığını gösterdi. Biz de kendisinden aldığımız azimle daha fazla çalışıyoruz. Kendisinin tavsiyelerini de dinliyoruz." diye konuştu.

Üniversiteye hazırlanan öğrencilerden Ahmet Turgut ise Kılınç'ın çalışma azmini gördükten sonra daha fazla derse odaklandıklarını ve Kılınç'ın herkese ilham olduğunu belirtti.

Üniversite Hayaliyle Gençlere Ilham Oluyor
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Üniversite Hayaliyle Gençlere Ilham Oluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement