Üniversite Hayaliyle Gittiği İstanbul'dan Cenazesi Geldi - Son Dakika
Yaşam

Üniversite Hayaliyle Gittiği İstanbul'dan Cenazesi Geldi

Esenyurt'taki "asansör" kazasında ölen 3 gençten Şükrü Yaşar'ın, bu yıl sınava girip üniversite öğrenimi görmeyi hayal ettiği, ailesine yük olmadan ihtiyaçlarını karşılamak için İstanbul'a çalışmaya gittiği ortaya çıktı.

04.02.2016 12:47  Güncelleme: 16:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul'da ihmal sonucu meydana geldiği ileri sürülen asansör kazasında yaşamını yitiren Ağrılı gençler Yasin Bakır (19), Şükrü Yaşar (18) ve Osman Yardımcı'nın (17) cenazeleri, memleketlerinde gözyaşları arasında toprağa verildi.

Ailelerin büyük bir acı yaşadığı olayın ardından yaşamını yitiren gençlerden Şükrü Yaşar'ın babası Kudbettin Yaşar (53), oğlunun ölüme uzanan öyküsünü AA'ya anlattı.

HAYALİ İÇİN GİTTİ, CENAZESİ GELDİ

Çok nüfuslu bir aile olduklarını ve maddi durumlarının iyi olmadığını dile getiren Yaşar, lise son sınıf öğrencisi olan oğlunun üniversite hayaliyle kendi ihtiyaçlarını karşılamak için gittiği İstanbul'dan cenazesinin geldiğini söyledi.

AİLESİNE YÜK OLMAK İSTEMİYORDU

Baba Yaşar, oğlu Şükrü'nün maddi durumları iyi olmadığı için ihtiyaçlarını daima kendi kendine karşılamaya çalışan bir çocuk olduğunu acıyla anlatan baba Yaşar, şöyle devam etti: "Aile nüfusumuz kalabalık. 10 çocuğum var. Ekonomik sıkıntı yaşıyorduk. Çocuğumun ihtiyaçlarını fazla karşılayamıyordum. Şükrü, ihtiyaçlarını karşılamak ve bize yük olmamak için çalışmaya gideceğini söyledi. Bu yıl üniversite sınavlarını kazanıp üniversiteye gideceğini, çalışması ve para kazanması gerektiğini söylerdi. En azından sömestir tatilinde 15 gün dahi olsa çalışıp kendi ihtiyaçlarını karşılayacağını söyleyerek İstanbul'a gitti. Şükrü, her zaman aileme yük olmak istemiyorum diye söylerdi."

"İNSAN DEĞERİ BU KADAR UCUZ OLMAMALI"

Olayın ardından yapılan açıklamalardan oğlunun ve arkadaşlarının ihmal kurbanı olduğunu öğrendiklerini ifade eden Yaşar, şunları söyledi:

"İnsan değerinin bu kadar ucuz olmaması lazım. Çocuğum üniversiteye hazırlanıyordu. Üniversitede okuma hayali kuruyordu ama buna engel oldular, çocuğumun hayatını kararttılar. Oğlum 15 gün önce kendi ihtiyaçlarını karşılamak için iki arkadaşının vasıtasıyla İstanbul'a çalışmaya gitmişti. Bize çocuğumun fayans işinde çalışacağını söylediler ama sonradan öğrendik ki oğlum Şükrü'yü ve kazada hayatını kaybeden iki arkadaşını inşaat iskelesinde çalıştırmışlar. Oğlum ve iki arkadaşı acemi olduğu için inşaat sektöründe asansör bölümünde çalışmayı bilmiyorlardı. Buna rağmen inşaatta tehlikeli bir alet üzerinde çocukları çalıştırmışlar. Öğrendiğimiz kadarıyla oğlumun vefat ettiği asansör, doğru düzgün çalışmamasına rağmen çocuklar orada çalıştırılmaya devam edilmiş. Asansörden anlamayan ve daha önce asansör bölümünde çalışmamış üç çocuğu asansörde çalıştırmışlar. Bütün bu ihmaller, bu üç çocuğun hayatına mal oldu."


"BABASINA NASIL CEVAP VERELİM" DİYE AÇILAN TELEFON

Baba Kudbettin Yaşar, kaza olayını ise ilki açıldığı anlaşılmadan söylenen sözlerle telefonla öğrendiğini dile getiren Yaşar, "Çocuğumun durumunu sormak için aradım. Karşı taraftan, 'biz Şükrü'nün babasına nasıl cevap verelim' diye bir ses geldi ve telefon kapandı. Sonra İstanbul'dan beni tekrar aradılar ve çocuğumun inşaattan düşerek öldüğünü söylediler" dedi.

"İNSANLIĞA SIĞMAZ BU YAPTIKLARI"

İnşaat yetkililerinin sorumsuzluğu nedeniyle çocuklarını yitirdiklerini ve perişan olduklarını ifade eden Yaşar, şunları kaydetti:

"İnşaattaki yetkililer sorumsuzca çocuklarımızı çalıştırmışlar. Resmen bizi harcadılar. Onların bu sorumsuzluğunun cezasını biz ödedik. Bizler her ne kadar ekonomik sıkıntı yaşasak da birbirimizi anlardık. Kuru ekmek dahi olsa idare ederdik. Keşke asansörün bakımı yapılmış olsaydı da çocuklarımız hayatta olsaydı. Çürümüş aletlerin üzerine çocukları çıkarıp çalıştırmak hiç doğru bir şey değil. İnsanlığa sığmaz bu yaptıkları."

Üniversite Hayaliyle Gittiği İstanbul\'dan Cenazesi Geldi
Kaynak: AA

Son Dakika Yaşam Üniversite Hayaliyle Gittiği İstanbul'dan Cenazesi Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Talas'ta Maharetli Eller Kadın Üretici Pazarı Açılıyor
    12:32 Talas'ta Maharetli Eller Kadın Üretici Pazarı Açılıyor

    Talas Belediyesi'nin kadın girişimcilere destek amacıyla kurduğu Maharetli Eller Kadın Üretici Pazarı, bu hafta misafirlerini ağırlamaya hazırlanıyor. Harman Mahallesi Meydanı'nda kurulan pazarda el emeği ürünler ve ev yapımı yemekler satışa sunulacak.

  • İzmir Büyükşehir Belediyesi Maraton İzmir için metro ve tramvay seferlerinde düzenleme yapıyor
    12:23 İzmir Büyükşehir Belediyesi Maraton İzmir için metro ve tramvay seferlerinde düzenleme yapıyor

    İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği Maraton İzmir için metro ve tramvay seferlerinde düzenlemeye gidildi. Pazar sabahı metroda seferler 05.00'te başlayacak, Konak Tramvayı ise 06.00 ile 15.00 saatleri arasında sefer yapmayacak.

  • Keçiören Belediyesi İlçede Bahar Temizliği Yapıyor
    12:20 Keçiören Belediyesi İlçede Bahar Temizliği Yapıyor

    Keçiören Belediyesi, ilçedeki 51 mahallede bahar temizliği çalışmalarını sürdürüyor. Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri sokak, cadde ve kaldırımları süpürüp yıkayarak vatandaşlara temiz ve sağlıklı bir yaşam ortamı sunmayı hedefliyor. Ayrıca, Atatürk Sanatoryum Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Sanatoryum Hastanesi ve Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde de temizlik çalışmaları yapılarak vatandaşlar için sağlıklı alanlar oluşturuluyor.

  • Şanlıurfa'da kanalizasyon çalışması sırasında göçük: 1 işçi hayatını kaybetti
    12:10 Şanlıurfa'da kanalizasyon çalışması sırasında göçük: 1 işçi hayatını kaybetti

    Şanlıurfa'nın Bozova ilçesinde Yavuz Selim Mahallesi'nde kanalizasyon çalışması sırasında meydana gelen göçük sonucu işçilerden Mehmet Sinan Kubat (33) toprak altında kalarak hayatını kaybetti. Olay yerine itfaiye, sağlık, AFAD ve jandarma ekipleri sevk edildi. Kubat'ın cesedi ekipler tarafından çıkarıldıktan sonra hayatını kaybettiği belirlendi.

  • İnegöl'deki Mobilya Fabrikasında Çıkan Yangın Kontrol Altına Alındı
    12:09 İnegöl'deki Mobilya Fabrikasında Çıkan Yangın Kontrol Altına Alındı

    Bursa'nın İnegöl ilçesinde bulunan bir mobilya fabrikasında çıkan yangın, ekiplerin müdahalesiyle kontrol altına alındı. Yangının çıkış nedeni araştırılıyor.


Advertisement