Üniversite Hocaları İçin Emeklilik Yaşı 75'e Çıkıyor - Son Dakika
Ekonomi

Üniversite Hocaları İçin Emeklilik Yaşı 75'e Çıkıyor

TBMM'ye sunulan torba tasarıyla devlet üniversitelerinde öğretim üyesi altyapısının sağlamlaştırılması için emeklilik yaşı 75'e çıkarılıyor. Meslekten ihraçla üniversiteye dönüş yolu kapatılıyor.

24.05.2016 12:56  Güncelleme: 12:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Okul öncesinden üniversiteye kadar eğitim silbaştan düzenleniyor. Beş yıl önce değiştirilen Milli Eğitim Bakanlığı Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile birçok eğitim düzenlemesi ve yükseköğretim mevzuatında köklü değişiklikler getiren tasarı dün TBMM Başkanlığı'na sunuldu. Tasarıyla akademisyenlere yaptırımlar genişliyor, soruşturma kolaylaşıyor, "meslekten ihraç" mekanizmasıyla üniversiteye dönüş yolu kapatılıyor.

EMEKLİ OLMA YAŞI 75'E ÇIKIYOR

Yeni düzenleme ile bakanlık ve milletvekilliği görevinde bulunanlar, ayrıldıkları yükseköğretim kurumlarına kadro şartı aranmaksızın, bir başka yükseköğretim kurumuna ise uygun kadro olması halinde atanabilecek.

Devlet üniversitelerinde öğretim üyesi altyapısının sağlamlaştırılması amacıyla emeklilik yaşı 75 olarak belirleniyor.

FATİH PROJESİNE AYRICALIK

Fatih Projesi kapsamında mal ve hizmet alımları ile yapım işleri İhale Kanunu'na tabi olmayacak. (Kaynak:Hürriyet)

Üniversite Hocaları İçin Emeklilik Yaşı 75\'e Çıkıyor

Son Dakika Ekonomi Üniversite Hocaları İçin Emeklilik Yaşı 75'e Çıkıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (6)

  • GECELERİN YARGICI: bence çok büyük bir hata saten 65 ,75 yaşındaki kişi kendini zor adepte edecek ünversiteli gençlere nasıl faydalı olaçak kısaca beyni sulanacak kendinden yetenekli öğrenciye takacak yıllarca dersi veremeyecek ozaman bunun suçlusu bu kararı alanlar yökün üst kademesin de görev yapanlar makam kaybetme ,topluma uyamama korkusu yüzün den bu kararı aldırmışlar birde tahsilli ve kültürlü olacaklar yazık,yazıklar olsunnnnnnnn 8 0 Yanıtla
  • Salih: Ülkede bir tane üniversite hocasi kalmaz valla... Hepsi baska ise yönelirler o zaman 6 0 Yanıtla
  • 63 miran: bence mezara girinceye kadar uzatmalı milet vekilleride 2 yıl çok onuda kısa dönem askerlik gibi 8 aya düşürmek şart varsa hakkım size helal etmiyorum 6 0 Yanıtla
  • ASLAN: YAŞASIN DEMOKRATİK ÜLKEM İŞTE DEMOKRASİ BUDUR FİKRİNİ SÖYLEYENİ AT İÇERİ AMAN VERMEKİ İBRET OLSUN DİĞRELERİNE MEEEEEE 5 0 Yanıtla
  • doğrucu ayhan: aman.emeklilikte yaşa takılanlara iyi bir haber vermeyin. süleyman bey daha ne kadar görmezden geleceksin. 2 0 Yanıtla
  • Kaan: İŞÇİYE ERKEN EMEKLİLİK GELSİN! 2 0 Yanıtla
  • Şimşek: Piyasalar enflasyonun düşeceğine inanmaya başladı
    03:53 Şimşek: Piyasalar enflasyonun düşeceğine inanmaya başladı

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF) tarafından düzenlenen Küresel Görünüm Forumu'nda yaptığı konuşmada, piyasaların ve yatırımcıların genel olarak enflasyonun düşeceği ve Orta Vadeli Program'ın (OVP) sonuç vereceğine inanmaya başladığını ifade etti. Şimşek, OVP'nin güçlü ve güvenilir bir çerçeveye sahip olduğunu belirtirken, enflasyonun düşürülmesinin öncelikli hedefleri arasında olduğunu vurguladı. Ayrıca, Türkiye'nin politika önceliklerini anlatan Şimşek, OVP'nin fiyat istikrarını sağlamayı, rekabetçiliği artırmayı ve yapısal reformları gerçekleştirmeyi amaçladığını söyledi.

  • Burdur'da 267 Proje Yürütülüyor
    00:28 Burdur'da 267 Proje Yürütülüyor

    Burdur'da gerçekleşen İl Koordinasyon Kurulu toplantısında, 2024 yılı yatırım planları ele alındı. Toplantıda, Burdur genelinde 267 projenin yürütüldüğü açıklandı.

  • Doğa Koruma Milli Parklar Bitlis Şubesi İl Müdürlüğü, kaçak keklik avlayanlara ceza verdi
    21:49 Doğa Koruma Milli Parklar Bitlis Şubesi İl Müdürlüğü, kaçak keklik avlayanlara ceza verdi

    Doğa Koruma Milli Parklar Bitlis Şubesi İl Müdürlüğü ve Hizan Sağınlı Jandarma Karakol Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan yol kontrollerinde 2 şahsa toplam 34 bin 440 TL idari para cezası verildi. Yapılan operasyonda 4 adet keklik, 4 adet kafes ve 5 adet tuzak ele geçirildi. Keklikler sağlık kontrollerinin ardından doğaya salındı ve kafes ile tuzaklar imha edildi.


Advertisement