Üniversite Mezunları İş Buluyor - Son Dakika
Güncel

Üniversite Mezunları İş Buluyor

Hane Halkı İş Gücü Araştırması sonuçlarına göre, Türkiye'de yükseköğretim mezunlarının yüzde 79,8'i çalışırken, yüzde 20,2'si kendisine iş bulamadı.

22.06.2016 14:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından Hane Halkı İş Gücü Araştırması adı altında yapılan araştırma sonucunda, Türkiye'de yüksek öğrenimini tamamlayan mezunların yüzde 79.8'i kendine iş bulabilirken, yüzde 20,2'si iş gücü dışında yer aldı. Yükseköğretim mezunlarının yüzde 71'i istihdam edilirken, yüzde 8,8'i ise işsizleri oluşturdu.
İşsiz sayısının istihdam edilenler ve işsizlerin oluşturduğu iş gücüne bölünmesiyle elde edilen işsizlik oranı yüksek öğretim mezunu kadınlarda yüzde 16,3 iken erkekler bu oran yüzde 7,6 olarak belirelendi.

VETERİNERLER İŞSİZ KALMIYOR

Üniversite mezunlarının eğitim ve öğretim alanlarında yapılan sınıflandırmalara göre, istihdam oranları incelendiğinde, veterinerlik bölümü mezunlarının yüzde 81,3 ile en yüksek istihdam oranına sahip olduğu, bunu yüzde 80,5 ile sağlık, yüzde 79,9 ile mühendislik bölümü mezunları izledi. İstihdam oranının en düşük olduğu alanlar ise yüzde 59,9 ile sosyal ve kişisel hizmetler ve yüzde 62,6 ile sanat bölümleri oluşturdu.

EN DÜŞÜK ORAN GÜVENLİK VE SAĞLIKTA

Araştırma sonuçlarına göre, işsizlik oranının en düşük olduğu alanlar yüzde 3,4 ile güvenlik hizmetleri ve yüzde 4,9 ile sağlık oldu. Bu alanları yüzde 6,6 ile hukuk, yüzde 7,8 ile öğretmenlik ve eğitim bilimleri, yüzde 8,2 ile veterinerlik takip etti. İşsizlik oranının en yüksek olduğu alanlar ise yüzde 19,8 ile yaşam bilimleri, yüzde 17,2 ile sosyal ve kişisel hizmetler, yüzde 17 ile bilgisayar oldu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Üniversite Mezunları İş Buluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement